Carieră / Au început înscrierile pentru cursul de preparator sportiv, organizat de Academia Națională de Fotbal

179
Carieră / Au început înscrierile pentru cursul de preparator sportiv, organizat de Academia Națională de Fotbal - 1-1667382516.jpg

Articole de la același autor

Academia Națională de Fotbal va organiza, în acest sezon educațional, un nou curs de preparator sportiv. Înscrierile sunt deschise până pe 15 decembrie.

Pentru a fi admiși la cursul de preparator sportiv, candidații trebuie să fi absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat, precum și un curs de formare pentru antrenori din instituții autorizate și acreditate. La finalul acestui program, absolvenții primesc o diplomă acreditată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale si Ministerul Educației, informează Federaţia Română de Fotbal.

Printre competențele pe care se axează cursul, se numără organizarea activității de pregătire fizică, monitorizarea sportivilor și evaluarea nivelului lor de pregătire, dar și derularea programelor de refacere și recuperare fizică.

„Preparatorul sportiv își desfășoară activitatea în domeniul sportului de performanță, fiind angajat al federațiilor sportive naționale, asociații sportive, cluburi sportive sau altor instituții din sectorul public sau privat. El este specialistul care se ocupă de pregătirea fizică a sportivilor. În cadrul unui program organizat și riguros planificat, preparatorul sportiv urmărește pregătirea fizică completă și complexă a sportivilor de performanță”, au explicat reprezentanţii Academiei Naţionale de Fotbal.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9484 secunde