Nadia Comăneci este optimistă:

"Cătălina Ponor poate câștiga medalii la JO de la Londra"

781
Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, că gimnastele Cătălina Ponor și Sandra Izbașa au șanse la medalii în concursul pe aparate, iar Larisa Iordache la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Londra.
"Speranțe la medalii ne punem în Cătălina Ponor, Sandra Izbașa pe aparate, și Larisa Iordache, la individual compus, dar putem urca pe podium și în concursul pe echipe. Întoarcerea Cătălinei Ponor a adus un aer proaspăt lotului, ea este dornică să arate unde suntem în momentul de față. Larisa Iordache are talent, nu însă și experiență. I-am urmărit evoluțiile la American Cup, în luna martie, și mi-a plăcut", a spus Nadia Comăneci.
Ea a menționat că, în cursul acestei săptămâni, se va întâlni cu gimnastele din lotul național.
"Fetele se pregătesc foarte bine, o să le văd și o să vorbesc cu ele. Au șanse mari, concursul de la JO este deschis oricărui rezultat", a explicat fosta campioană olimpică.
Deși este cotată cu șansa a treia la titlu în concursul pe echipe, România se poate bate chiar și pentru aur, este de părere Nadia Comăneci: "Se spune că medalia de bronz se va decide între România și China, dar de ce să nu schimbăm noi cu Rusia și să concurăm noi pentru aur cu SUA".

Gimnastele junioare și senioare din lotul României s-au impus în "bilateralul" cu Franța, desfășurat sâmbătă, la Cholet.
În componența Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Amelia Racea, Diana Bulimar, Larisa Iordache și Raluca Haidu, echipa de senioare a încheiat cu un total de 175.200 puncte, față de cea a Franței (165.550).
La junioare, România a câștigat cu un total de 162.550, față de 159.650, cât a acumulat echipa franceză. Concursul la individual compus a fost câștigat de Larisa Iordache (60.150), argintul i-a revenit Sandrei Izbașa (58.800), în timp ce Ștefania Stănilă s-a impus la junioare (54.100).
Gimnastele tricolore se află în faza finală a pregătirii pentru Campionatele Europene din Belgia (10-13 mai).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7309 secunde