Ce au făcut constănțenii la Naționalele de șah pentru copii și juniori

208
1
Ce au făcut constănțenii la Naționalele de șah pentru copii și juniori - ceaufacut-1398191098.jpg

Articole de la același autor

S-au încheiat Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii și juniori, organizate în stațiunea Căciulata, de către Federația Română de Șah, în colaborare cu CS Tinerii Maeștri București. 


Prin numărul de participanți, peste 550 jucători, acest campionat este una dintre cele mai mari competiții ce se organizează în țara noastră, ceea ce reprezintă un test, trecut cu bine, pentru organizatori, arbitri, oficiali FR Șah. 


De la Palatul Copiilor Constanța, a participat o delegație formată din nouă jucători (Maria Anghel - F10, Andreea Panainte - F14, Arzu Salim - F16, Deniz Menlibai, David Bonciu - B10, Luca Rădoi - B12, Vlad Rădulescu și Riza Salim - B16, Daniel Panainte - B20), însoțiți de prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța. 


S-au desfășurat patru competiții la șah clasic, rapid, blitz și dezlegări, șapte șahiști dintre cei nouă participând la toate secțiunile. 
Cel mai bun rezultat l-a obținut, ca și anul trecut, Maria Anghel, care a devenit vicecampioană națională la șah clasic și blitz, urmând ca în această calitate să reprezinte România la Campionatele Europene și Mondiale. De asemenea, un rezultat foarte bun a fost și locul trei la dezlegări, obținut de Vlad Rădulescu la o categorie de vârstă - B16  - unde este o acerbă concurență. 
"Numărul mare de concurenți a făcut ca departajarea să se facă uneori la tie-break de o jumătate de punct de Bucholtz, sau chiar să se treacă la al doilea sau al treilea criteriu de departajare, ajungându-se și la o departajare la criteriu vârstă (cel mai tânăr câștigă). În aceste condiții, consider valoroase locurile obținute de Andreea Panainte (loc 4 blitz, 5 clasic), Arzu Salim (4 dezlegări, 5 rapid) și Riza Salim (4 blitz). 


Ca și la celelalte ediții, cele mai multe medalii au fost obținute de centrele șahiste Iași, Timișoara și București. 


O judicioasă folosire a oportunității de învățare a șahului în școală, cu o îndrumare și selecție corectă, mă face să sper că, în câțiva ani, ne putem apropia și noi de vârful piramidei", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Iordache. 


Comentează știrea

Gambit
23 aprilie 2014
Sah

Felicitari, Maria Anghel!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3819 secunde