Dinamo - RCJ Farul, în finala mică a Diviziei Naționale de rugby

Ce-o fi în sufletul lui Mircea Paraschiv?

720
Ce-o fi în sufletul lui Mircea Paraschiv? - 87f939f0f0c74a8481743d6d5ddefb0e.jpg
Pentru al doilea an consecutiv, RCJ Farul Constanța se califică în finala mică a Diviziei Naționale de rugby. Adversară îi este Dinamo București, echipă cu semnificație aparte pentru Mircea Paraschiv. Oare ce-o fi în sufletul tehnicianului "marinarilor"?

Pentru Mircea Paraschiv, Dinamo este un cuvânt sacru. La Dinamo a jucat, la Dinamo a antrenat, clubul din șos. Ștefan cel Mare l-a făcut, practic, un nume în rugby-ul românesc. Acum, Paraschiv revine în București din postura de adversar, de responsabil tehnic al Farului Constanța, și, ca orice profesionist ce se respectă, va face totul ca noua sa echipă să câștige.
Farul și Dinamo se iau la trântă, sâmbătă, pentru medaliile de bronz. Sunt două tabere în suferință. Constanța vine după uriașa dezamăgire provocată de înfrângerea din semifinala cu Steaua, în timp ce bucureștenii trăiesc mai mult din amintiri. Chiar dacă s-a strecurat precum șo-bolanul printre crăpăturile blocului în plutonul fruntaș de 4, Dinamo nu trebuie subestimată și este de așteptat ca replica sa să fie mult mai viguroasă decât cea din semifinala de coșmar de la Baia Mare, 0-44.
Iată și programul de desfășurare a finalelor ediției 2010 a Diviziei Naționale de rugby: sâmbătă, ora 13.00: finala mică - Dinamo - RCJ Farul (arbitrează Vlad Iordă-chescu; judecători de margine - Cristian Răduță și Nicolae Copil); 15.30: finala mare - Steaua - CSM Știința Baia Mare (arbitrează Radu Petres-cu; judecători de margine - Horațiu Bărgăunaș și Dănuț Frăsineanu). Ambele partide sunt găzduite de stadionul "Arcul de Triumf" și sunt transmise în direct de GSP TV.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, consideră că, după disputarea acestor finale, cea care va avea de câștigat este, în primul rând, echipa națională.
"Echipele arată un rugby mult mai bun decât anul trecut. Vom avea o finală tare. Un meci bun va fi și finala mică, dintre Dinamo și Farul. Sper ca echipa națională să iasă câștigătoare din aceste partide. Vreau să văd că avem cât mai mulți jucători bine pregătiți pentru echipa națională, pentru dubla înfruntare cu Uruguay, care să însemne calificarea României la Cupa Mondială din Noua Zeelandă", a declarat președintele Petrache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Octombrie 2010
Stire din Sport : FC Farul pune tunurile pe Dunărea Galați
Pagina a fost generata in 0.3821 secunde