Ce performanțe au avut luptătorii la Internaționalele României

526
1

Articole de la același autor

Week-end-ul trecut, la București, a avut loc turneul internațional de lupte pentru seniori, la care au participat aproximativ

350 de sportivi din peste 20 de țări.

Competiția a pus la bătaie Trofeul "Ion Cornianu", la lupte greco-romane și, în premieră, Trofeul "Ladislau Simon", la lupte libere. Loturile țărilor participante au fost formate din campioni olimpici, mondiali și continen-tali. Au venit sportivi din Rusia, Coreea, Bulgaria, Turcia, China, Germania, Suedia, Polonia, Venezuela, Mexic, Elveția, Rep. Moldova, Serbia, Danemarca, Slovacia și Algeria. Delegațiile au sosit încă de vineri, când a avut loc ședința tehnică, iar sâmbătă, luptătorii au pășit pe saltea, unde și-au măsurat forțele.

"Acest turneu a fost foarte bun pentru verificarea sportivilor înaintea Campionatului Mondial din Uzbekistan. A fost o competiție frumoasă, iar sportivii s-au arătat pregătiți pentru Mondiale, ce vor avea loc peste o lună", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lucian Luca, vicepreședintele Federației Române de Lupte (FRL).

Luptătorii români au reușit să se impună în fața adversarilor și au cucerit nu mai puțin de 16 medalii. Fetele au câștigat două medalii de argint, prin Alina Emilia Vuc (categoria 48 kg) și Denisa Macovei (75 kg), și trei medalii de bronz, prin Cornelia Pantea (48 kg), Mădălina Anca Petrea (60 kg) și Andreea Simon (63 kg).

La categoria lupte libere, sportivii români Adrian Moise (70 kg) și Ștefan Gheorghiță (86 kg) au urcat pe prima treaptă a podiumului. Medalii de argint la masculin, lupte libere au cucerit Ivan Guidea (61 kg) și George Bucur (65 kg), iar la categoria 70 kg, Nicolae Cojocaru s-a clasat pe locul al treilea, câștigând medalia de bronz. Tot pe a treia poziție s-a clasat și Mădălin Mânzală, la categoria

74 kg.

În cadrul categoriei greco-romane, singura medalie de aur câștigată de România a fost cea a lui Alin Alexuc Ciurariu (130 kg). Tot la greco-romane, echipa națională și-a mai trecut în palmares încă patru medalii de bronz, prin Alexandru Anechiței (59 kg), Alexandru Ovidiu Dumitru (66 kg), Ionel Pușcașu (75 kg) și Attila Tamaș (85 kg).

"În ceea ce privește comportarea echipei României, aceasta poate fi considerată mulțumitoare, în condițiile în care mai există o perioadă de ajustat înaintea Campionatelor Mondiale. În mod concret, am reușit să câștigăm două locuri întâi, la lupte libere, prin doi oameni pe care o să mizăm la Campionatele Mondiale și în perspectiva Jocurilor Olimpice: Ștefan Gheorghiță (la categoria 86 kg) și Adrian Moise (la categoria 70 kg). În ceea ce privește concursul de la greco-romane, am reușit să câștigăm un loc întâi, prin Alin Alexuc, participant la Jocurile Olimpice anterioare și proaspăt medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale Universitare", a declarat, pentru sportrevolution.ro, Alin Grigore, secretarul general al FRL. 

Comentează știrea

Mangalihotul
29 iulie 2014
Banii Mangaliei?

Primaria Mangalia a dat bani multi fratilor Luca, pentru lupte, Dar rezultatele sunt slabutze, ce te lauzi cand iei doar argint la fete? Parerea multor antrenori e ca cei doi frati au bagat banii in buzunarele lor si nu le-au dat nimic sportivilor. Sau au impartit frateste cu ... Alo DNA, aude, vede cineva...?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Iulie 2014
Stire din Sport : "Hercule" de la malul mării
Pagina a fost generata in 0.4773 secunde