Ce spune profesorul Traian Bucovală despre performanța României U18 la Mondiale

285
Ce spune profesorul Traian Bucovală despre performanța României U18 la Mondiale - traianbucovalagf311407180326-1407190302.jpg

Articole de la același autor

Prezentă la Campionatul Mondial de handbal feminin U18, selecționata României și-a croit un drum sigur până în finala competiției. În ultimul meci, tricolorele au învins Germania, scor 32-21, și au adus trofeul la București, performanță salutată de profesorul Traian Bucovală. 


"În primul rând, trebuie să le fe-licităm pe fete. Comportarea lor a fost deosebită. Aceleași aprecieri și pentru conducerea tehnică a lotului, pentru Roșca și Kozma, pentru cluburile care au pregătit sportivele, pentru federație, care a oferit un climat favorabil pentru performanță. Pentru o bună continuitate și evoluție a echipei, federația trebuie să creeze condiții prielnice performanței. Cel mai important este ca și calendarul competițional să fie ritmic. Cel mai bun mijloc de comparație este jocul. Regretul meu este că din Constanța nu mai sunt selecționați, așa cum erau selectați odată", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul emerit Traian Bucovală. 


La tineret, România a avut mereu rezultate remarcabile, însă nu multe dintre cele care au participat la tineret au evoluat mai târziu în aceeași formulă sau în aceeași echipă. Profesorul Bucovală este de părere că sportivele se pierd din cauza promovării slabe."Punctul nevralgic al junioarelor este promovarea pe criteriul financiar și nu valorific. Un principiu modern este concentrarea valorilor, ca și în fotbal. Dacă sportivele vor fi apreciate de un club, care are susținere financiară, handbalista nu va juca, pentru că lotul este lărgit", a mai adăugat antrenorul constănțean. 


Pe de altă parte, în ultimul timp, handbalul constănțean s-a confruntat cu lipsa fondurilor. Echipa feminină CSU Neptun a întâmpinat probleme în refacerea lotului, iar campioana națională, la masculin, HCM Constanța, și-a anulat cantonamentul din Serbia, din cauza lipsei banilor. Despre situația în care au ajuns cele două formații, profesorul Bucovală simte un profund regret și este de părere că nu absența fondurilor este principala cauză, ci organizarea. "Este regretabil că s-a ajuns aici. E o situație total neplăcută. Se pare că, în ultima perioadă, lipsește organizare și implicarea. Cei care se opun parcă nu sunt români, parcă sunt împotriva afirmării. O țară se afirmă prin multiple aspecte. Trebuie să ne preocupăm de promovarea talentelor locale, chiar dacă avem o concentrare valorifică, există și un patriotism local. O echipă ar trebui să aibă o susținere mixtă atât din partea autorităților locale, cât și din partea sponsorilor privați". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3089 secunde