Cei mai buni pescari, la startul Cupei Rig la Crap

137
Cei mai buni pescari, la startul Cupei Rig la Crap - cupariglacraplacovidiu16-1409244063.jpg

Articole de la același autor

Pe malul lacului Corbu, ieri dimineață, s-a dat startul la cea de-a XVI-a ediție a competiției Cupa Rig la Crap. Un loc unde iubitorii pescuitului se strâng cu drag, voie bună și speranța de a prinde cel mai mare pește din lac. 


Dis-de-dimineață a început tra-gerea la sorți a locurilor la ponton.  În total, 18 echipe, a câte 2 sau 3 membri, s-au înscris la competiție. Concursul și-a păstrat caracterul internațional și de data aceasta. Echipe din Moldova și Bulgaria s-au prezentat, ieri, la lacul Corbu, alături de pescarii români din Constanța, București, Brașov. Cu toții se pregătesc de Campionatul Mondial de pescuit sportiv, ce va avea loc în Italia, în luna septembrie. Mulți vor să prindă un pește cât mai mare pentru a bate recordul deja existent, prinderea unui crap de peste 29 kg.


Pentru câștigătorii acestei ediții, organizatorii au pregătit cupe, di-plome și premii. De altfel, este pregătit și un premiu special pentru cea mai mare captură. Arbitrul concursului este Gabriel Calotă, cel care a arbi-trat campionatul mondial atunci când a fost găzduit de România. Tot el a mai asistat și la cele mai importante competiții de pescuit sportiv din țară. 


"E un concurs un pic diferit, fiind numai pe cantitate. Contează cei mai mari 12 pești. Trebuie să se facă o selecție a peștilor. Trebuie să atragi peștii mari și să îi prinzi, dar depinde de noroc, de tactica de pescuit, de vecinii pe care îi ai, de nivelul de pre-gătire. E posibil să se facă și greșeli. Cred că nu a fost concurs să nu avem cel puțin o echipă din alte țări. Este un concurs cu miză mare, sunt și premii și orgolii. Nu pot să spun ce e mai im-portant, valoarea premiului sau orgoliul echipei", a spus arbitrul competiției.


Competiția se va încheia duminică, 31 august, la prânz, când va avea loc și festivitatea de premiere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5796 secunde