Agenda olimpică - JO de Iarnă de la Vancouver 2010

Cheia succesului - investiția umană

1021
Cheia succesului - investiția umană - c0e08ab2ac018375e2a48f8f6c26bea2.jpg
l Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Vancouver, John Furlong, va transmite rușilor de la Soci, duminică, odată cu drapelul olimpic, și următorul mesaj: "Importante pentru reușita Jocurilor sunt efortul și investiția umană".
l Echipajul feminin România 1, format din Carmen Radenovici și Vera Alina Savin, s-a clasat pe locul 15 după cele patru manșe ale concursului de bob din cadrul JO. Cu timpul de 3:38.27, româncele au reușit să urce un loc, după ce, în primele două manșe, erau pe 16.
Echipajul Canada 1, format din Kaillie Humphries și Heather Moyse, a câștigat titlul olimpic (3:32.28), urmat de Canada 2 - Helen Upperton / Shelly-Ann Brown (3:33.13) și SUA 2 - Erin Pac / Elana Meyers (3:33.40).
l Olandezul Sven Kramer, campion olimpic la patinaj viteză în proba de 5.000 m, a anunțat că nu intenționează să renunțe la antrenorul său, Gerard Kemkers, în ciuda imensei greșeli pe care acesta a comis-o în finala de la 10.000 m, care l-a făcut să rateze a doua sa medalie de aur la Vancouver.
Kemkers și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că i-a indicat un culoar greșit lui Kramer, campionul mondial en-titre și marele favorit al probei, care a fost astfel descalificat, deși reușise cel mai bun timp. Medalia de aur i-a revenit sud-coreeanului Lee Seung-Hoon, care a stabilit un nou record olimpic, deși timpul său a fost cu aproape patru secunde mai slab decât cel al lui Kramer.
l Britanicul Adam Pengilly (bob) și americanca Angela Marie Ruggiero (hochei) au fost aleși în comisia pentru sportivi a Comitetului Olimpic Inter-național, cu ocazia JO de la Vancouver.
l Americanca Lindsey Vonn, accidentată la un deget după căzătura suferită în prima manșă a slalomului uriaș de la Whistler, este incertă pentru slalomul de vineri, a anunțat delegația SUA. "Vonn a suferit o fractură la o falangă de la degetul mic de la mâna dreaptă", a precizat Jim Moeller, medicul șef al echipei americane.
l Echipa feminină a Chinei a devenit campioană olimpică la ștafetă, în cadrul concursului de short-track, urmată de Canada și SUA, în timp ce Coreea de Sud, care credea că a câștigat, a fost descalificată.
Câștigătoare în 2006, la Torino, sud-coreencele au trecut primele linia de sosire, însă arbitrii au considerat neregulamentară o depășire a lui Kim Min-jung de Wang Meng, cu trei tururi înainte de sosire. Decizia a provocat mânia antrenorului sud-coreean, echipa sa fiind favorită, după ce a câștigat aurul la ultimele patru ediții ale JO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8979 secunde