Chico vrea să înscrie peste 15 goluri pentru Farul în acest campionat

1499
Chico vrea să înscrie peste 15 goluri pentru Farul în acest campionat - 4c5a36ece913fda40f494ce164e9912f.jpg
Golgeterul portughez al "marinarilor" are deja opt reușite și plănuiește
să mai marcheze cel puțin șapte goluri. În ediția trecută de Liga 1, încheiată cu retrogradarea "marinarilor", vârful a punctat de opt ori.

Clasamentul golgheterilor Farului este condus de Chico, portughezul înscriind opt goluri în 16 meciuri (trei cu FCM Bacău, două cu Tricolorul Breaza și câte unul cu Victoria Brănești, Dinamo II și Steaua II).
Chico este urmat de Marius Ene (cinci goluri), Matei și Mansur (câte două), Gaston, Mățel, Cristocea, Fatai și Ben Teekloh (câte unul). Lusitanul și-a propus să încheie acest sezon al Ligii a II-a cu cel puțin 15 reușite. Prin golurile de până acum din acest sezon, vârful de 28 de ani, venit la Farul de la Varzim (liga a doua portugheză), și-a egalat deja performanța din ediția 2008/2009 a Ligii 1, când a înscris de opt ori.
"Sper să dau gol și cu Gloria Buzău, dar, sâmbătă, ca de fiecare dată, de altfel, nu acesta este obiectivul meu primordial, ci să ajut echipa să câștige celor trei puncte, indiferent cine-și va trece numele pe lista marcatorilor. Vom avea un meci greu, pentru că Bu-zăul, deși ocupă ultimul loc retrogradant, e o formație bună, care a reușit să treacă peste deficitul de opt puncte cu care a început campionatul", a declarat Chico.

Matei, chemat la națională
Pentru meciul Farul - Gloria Buzău, de sâmbătă, de la ora 11, antrenorul interimar al "marinarilor", Gică Butoiu, i-a avut la dispoziție la antrenamentul de ieri și pe cei trei care, marți, nu s-au pregătit normal ori nu au efectuat toate exercițiile: Matei, Bogdan Andone și Andrade. Toți au lucrat fără probleme acum, fiind apți de joc. La ședința de pregătire au fost prezenți 25 de "marinari", celor 22 de marți adăugându-li-se Călin, Calagi și Forminte, de la Farul II.
"Lui Matei i-am spus să nu lucreze azi (n.n. - ieri) la capacitate maximă, dar puștiul a fost cel care a ținut să intre normal, deși mai simte o ușoară jenă în urma contracturii suferite în meciul cu Steaua II. Matei a spus însă că, dacă stă prea multe zile, îi va fi greu apoi la meci. M-a bucurat această atitudine", a spus Butoiu.
Titular de bază la echipa națională Under-19 a României, Cosmin Matei a primit o nouă convocare la lot, pentru un stagiu de pregătire între 7 și 17 decembrie, la Mogoșoaia.
"Meciul cu Gloria Buzău e foarte important pentru noi. E ultimul din sezon și nu trebuie ratat. Sperăm ca în sânul lotului să nu apară o stare de relaxare, mai ales că venim și după două victorii. Trebuie să fim concentrați 100% la ora jocului. Dacă batem și, astfel, încheiem turul cu 32 de puncte, intrăm în retur cu șanse mari de promovare. Dacă și distanța față de primul loc se va reduce la 3-4 puncte, va fi și mai bine. Va fi o situație de care va trebui să profi-tăm, întrucât Farul merită fără doar și poate să revină în Liga 1", a declarat și Bogdan Andone.

Arbitrează Romulus Pop
La meciul Farul - Gloria, au fost delegați ca arbitri Romulus Pop (Tg. Mureș) - Costin Florescu (Baia Mare), Vlad Bârleanu (București) și, rezervă, Victor Chiriazic (Tulcea). Observator de arbitri va fi Teofil Iordachi (Vaslui). Farul intră în cantonament astăzi, după antrenamentul din prima parte a zilei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Sport : I-au "ucis" în cinci minute
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009
Stire din Sport : "Marinarii" nu se mulțumesc cu un punct
Pagina a fost generata in 0.6698 secunde