CIO anunță astăzi gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2016

568
CIO anunță astăzi gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2016 - 32b586f1cd4f9b692394beb92839893f.jpg
Comitetul Olimpic Internațional stabilește, astăzi, la Congresul de la Copenhaga, gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2016, având de ales dintre orașele Chicago, Madrid, Rio de Janeiro și Tokyo.
Inițial, au fost depuse 21 de cereri de candidatură, fiind aprobate doar șapte - Chicago, Madrid, Rio de Janeiro, Tokyo, Baku, Praga și Doha. În finală, au rămas doar patru orașe, după ce Doha, chiar dacă a avut un punctaj mai mare decât Rio, nu s-a calificat, deoarece își propusese să organizeze această ediție a Jocurilor Olimpice în luna octombrie, în afara calendarului CIO, iar Praga și Baku nu au primit punctajul necesar.
Procesul de candidatură a fost compus din două faze. În prima etapă, orașele aplicante au răspuns unor chestionare despre importanța organizării cu succes a unei ediții a Jocurilor Olimpice. CIO a urmărit să afle prin aceste chestionare capacitatea orașelor de a găzdui o asemenea competiție și să vadă punctele tari, dar și cele slabe ale planului de organizare.
După ce s-au analizat aceste chestionare, CIO a ales orașele care merg în următoarea fază. Cea de-a doua etapă a avut la bază tot un chestionar, mult mai elaborat, dar și vizite de câte patru zile în orașele acceptate. În cadrul acestor inspecții, Comisia de Evaluare a vizitat arenele propuse și a discutat despre temele legate de candidatura orașului. Cu o lună înainte de a se alege gazda competiției, comisia a întocmit un raport despre toate cele patru candidate din faza finală.
Alegerea orașului care va organiza Jocurile Olimpice este făcută de membrii CIO, fără cei onorifici, fiecare având dreptul la un vot. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 18.00 (ora României), și este transmis în direct de Eurosport.
v v v
Ambasadorul orașului Rio de Janeiro pentru JO 2016, fostul mare fotbalist Pele, l-a confundat pe baschetbalistul Michael Jordan cu regele muzicii pop, Michael Jackson, când a vorbit despre absența sportivului la congresul care va stabili orașul gazdă pentru Olimpiada de peste șapte ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Ne-au furat victoria!"
Pagina a fost generata in 3.4792 secunde