Ciprian Marica va fi noul căpitan al echipei naționale

354
Ciprian Marica va fi noul căpitan al echipei naționale - marica94203900-1313147906.jpg

Articole recomandate

După excluderea lui Mutu și Tamaș din lotul naționalei, în urma incidentului dinaintea amicalului cu San Marino, Victor Pițurcă a găsit noul căpitan.

Adrian Mutu și Gabriel Tamaș erau căpitanul și vicecăpitanul echipei naționale a României. Cei doi și-au tăiat însă singuri craca de sub picioare prin escapada din cantonamentul dinaintea amicalului România - San Marino, iar după excluderea lor Victor Pițurcă trebuia să găsească un nou lider. Acesta va fi Ciprian Marica, potrivit GSP.

Atacantul s-a aflat printre favoriții la această "funcție" și înaintea meciului cu Bosnia, de la București, dar atunci banderola, rămasă vacantă după retragerea lui Cristi Chivu, i-a fost acordată lui Adrian Mutu, revenit în circuitul naționalei după un conflict cu selecționerul de atunci, Răzvan Lucescu.

Potrivit sursei citate, Marica a fost deja sunat de selecționerul Victor Pițurcă și anunțat că el este jucătorul în jurul căruia vrea să construiască noua generație a naționalei.

După excluderea lui Mutu și Tamaș, Marica este unul dintre cei mai importanți "tricolori". La 25 de ani, atacantul care a semnat în această vară cu Schalke 04 are 48 de selecții la națională și 16 goluri marcate.

Marica a fost căpitanul naționalei și în amicalul cu Brazilia, după ce Mutu, Tamaș și Raț nu au făcut deplasarea în turneul din America de Sud al primei reprezentative, de la începutul lunii iunie.

Vicecăpitani ar putea fi fundașul Răzvan Raț (30 de ani, 74 de selecții) și Bănel Nicoliță (26 de ani, 31 de selecții), acesta din urmă purtând banderola în amicalul cu San Marino și fiind caracterizat de selecționerul Pițurcă drept "un model pentru orice fotbalist român, pentru că atunci când intră pe teren dă absolut totul" pentru echipă.

Ciprian Marica nu a participat la acțiunea echipei naționale încheiată cu amicalul cu San Marino, el nefiind convocat deoarece stranierii au fost anunțați înainte ca atacantul să semneze cu Schalke.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 12 August 2011
Stire din Sport : Fanfară și eseuri la nisip
Pagina a fost generata in 1.3521 secunde