Cleopatra Chirondojan: „Clubul sportiv merge mai departe, în memoria tatălui meu”

3708

Articole de la același autor

Rugby-ul constănţean a suferit o pierdere uriaşă prin decesul lui Vasile Chirondojan, fostul mare arbitru internaţional creând de la zero Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia. În aceste momente dificile, toată lumea se întreabă care este viitorul acestei grupări sportive de performanţă.

Chiar dacă a rămas fără preşedintele său, Vasile Chirondojan, CS Cleopatra merge înainte. Clubul a fost rapid reorganizat, iar fiica Cleopatra Chirondojan şi noua conducere executivă anunţă că activitatea rugbistică va continua.



„Nu putem închide acest club, vom continua munca tatălui meu. Rugby-ul a fost marea pasiune a vieţii sale şi a iubit acest club ca pe propriul copil. Îi anunţ pe această cale pe toţi iubitorii rugby-ului că o să fie bine la club.
Am luat câteva decizii pentru reorganizare. Astfel, preşedinte va fi Victor Bezuşcu, iar vicepreşedinţi, Nicolae Lascu şi Constantin Gheară. Eu voi rămâne doar preşedinte de onoare. Avem mare încredere în Victor, a fost de altfel singurul care şi-a dorit îşi asume această uriaşă responsabilitate. Eu personal şi mama mea vom sprijini cât putem, din punct de vedere financiar, clubul sportiv. Totul se va face în folosul copiilor, să poată progresa, să poată creşte în valoare cât mai mult. Suntem conştienţi că pornim pe un drum greu, dar trebuie să ducem mai departe tradiţia, în memoria tatălui meu”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Cleopatra Chirondojan.



La rândul său, noul preşedinte, Victor Bezuşcu, spune că, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, va face tot ce îi va sta în putinţă pentru ca acest club să îşi continue activitatea la cote de performanţă.
„Am acceptat această provocare datorită chiar regretatului preşedinte Chirondojan, de la care am învăţat să nu renunţ niciodată. Având suportul familiei Chirondojan, vom încerca să continuăm această tradiţie de a forma caractere puternice, oameni pentru loturile naţionale şi pentru echipele de seniori din judeţ”, a declarat Victor Bezuşcu.



Noua echipă de conducere executivă va avea ca priorităţi rezolvarea problemelor legate de buget şi identificarea unui teren pentru antrenament şi meciuri oficiale.


„Împreună cu cei doi vicepreşedinţi, voi încerca să atragem sponsori alături de club. Sperăm să avem în continuare şi sprijinul Primăriei Constanţa, aşa cum l-am avut şi până în acest moment. Vom încerca să facem colaborări între cluburile din judeţ, pentru a trage toţi în aceeaşi direcţie.
Căutăm soluţii în ceea ce priveşte terenul pentru antrenamente şi jocuri. Ştiţi bine că stadionul «Constructorul-Cleopatra» a fost demolat pentru a face loc parcării Sălii Polivalente. În aceste condiţii, noi ne dorim să folosim terenul de rugby al LPS-ului, cel din «Badea Cârţan», sper ca dl. director Andrei Szemerjai să fie în continuare alături de noi”, a explicat Victor Bezuşcu.

„Educaţia, cea mai puternică armă”



Unul dintre vicepreşedinţi, Constantin Gheară, este fost internaţional, participant la trei ediţii de Cupa Mondială (juniori 1998, tineret 2001 şi seniori 2011), director dezvoltare regiunea Dobrogea, asistent universitar timp de cinci ani, până în vara lui 2020 la Universitatea „Ovidius”.


„Anul acesta, mă perfecţionez în monitorizarea jucătorilor prin sistemul GPS, am întrerupt activitatea de la facultate, pentru a finaliza studiile doctorale. Împreună cu cei de la CS Cleopatra, vreau să ducem mai departe tradiţia începută de Vasile Chirondojan”, a precizat Constantin Gheară.


Celălalt vicepreşedinte este Nicolae Lascu, fost jucător, timp de şase ani, al echipei CS Cleopatra, medaliat cu argint şi bronz la Campionatele Naţionale de juniori. A studiat în străinătate, fiind absolvent al California State University Northridge.


„Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Am crezut mereu că tinerii sunt schimbarea și că au nevoie de susținere și de promovare, iar eu îmi doresc ca, alături de o echipă dinamică, cu viziune și putere de muncă, să fim schimbarea de care are nevoie echipa Cleopatra. Așa am decis să accept provocarea, să mă alătur echipei şi să dezvoltăm tot ceea ce a creat Vasile Chirondojan”, a spus Nicolae Lascu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 21 August 2018
Stire din Diverse : "Paraziții" cântă la Mamaia
Pagina a fost generata in 0.762 secunde