Cupa Davis, ziua I: Victor Hănescu vs. Richard Gasquet, Andrei Pavel vs. Jo-Wilfried Tsonga

Concurs "Cneazul" ne asigură: "Nu vom fi mielușei!"

288

Articole de la același autor

Partida de deschidere a întâlnirii de Cupa Davis dintre reprezentativele României și Franței, din primul tur al Grupei Mondiale, îi va aduce de o parte și de alta a fileului, astăzi, pe Victor Hănescu și Richard Gasquet. Meciul începe la ora 13 și va fi urmat de cealaltă partidă de simplu, în care constănțeanul Andrei Pavel va încerca să-l răpună pe finalistul de la Australian Open 2008, Jo-Wilfried Tsonga.

Jocul de dublu, de care se leagă în bună măsură speranțele tricolorilor, este programat sâmbătă, de la ora 14. Perechea Florin Mergea / Horia Tecău are o misiune extrem de dificilă contra cuplului Michael Llodra / Arnaud Clement, dar speră să reediteze performanța de anul trecut, când cei doi i-au învins pe "les bleus" chiar la Paris.
Duminică, de la ora 13, vor avea loc ultimele două meciuri de simplu: Pavel - Gasquet și Hănescu - Tsonga.
Andrei Pavel s-a declarat mulțumit de faptul că va juca după Hănescu. "Sincer să fiu, chiar îmi doream să joc al doilea. Dacă Victor ar reuși să câștige primul meci, ar fi extraordinar, iar pentru mine un avantaj moral fantastic", a
spus "Cneazul". Despre Tsonga, constănțeanul este de părere că acesta este cel mai în formă jucător francez, iar principala armă împotriva lui este experiența.
Pavel a mai spus că îi tratează cu respect pe francezi, "dar asta nu înseamnă că vom fi mielușei. Nu vom fi nici aroganți, pentru că hârtia ne spune clar că nu suntem favoriți".
La partida din Sala Transilvania din Sibiu, și-a anunțat prezența în tribune și Gheorghe Hagi. "Pentru noi, Gică Hagi este un erou și ne bucurăm să îl avem aproape, să ne susțină", a spus Pavel.

Bilanț net favorabil francezilor
Aceasta este cea de-a noua partidă dintre România și Franța în cadrul Cupei Davis, scorul general fiind net favorabil "cocoșilor": 7-1. Unica victorie a românilor
(3-2) datează din 1974, când selecționata tricoloră era formată din Ilie Năstase, Ion Țiriac și Toma Ovici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1552 secunde