Complexul Olimpic de la Izvorani va fi modernizat

164
Complexul Olimpic de la Izvorani va fi modernizat - cosr-1684949391.jpg
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, modernizarea bazei vechi a Complexului Olimpic Sydney 2000 Izvorani din comuna Ciolpani, judeţul Ilfov, cea mai cunoscută bază multisport din România.


“Lucrările sunt necesare întrucât complexul nu mai corespunde cerinţelor internaţionale de pregătire pentru a face performanţă şi înaltă performanţă şi are nevoie de îmbunătăţirea condiţiilor de pregătire, refacere şi recuperare a sportivilor, de respectarea normelor internaţionale privind echipamentele şi spaţiile de cazare şi masă, formare profesională şi perfecţionarea specialiştilor şi, nu în ultimul rând, de reducerea emisiilor de CO2 şi de sustenabilitatea infrastructurii, conform normelor europene”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.


Astfel, centrul va fi reorganizat la standarde optime de funcţionare şi va dispune de dotări moderne pentru antrenamente, competiţii şi evenimente cu caracter sportiv (precum tenis de masă, lupte, karate, box, sambo, tir cu arcul, scrimă, gimnastică ritmică), conferinţe cu teme sportive şi spaţii de recuperare pentru sportivi.


Totodată, va fi modernizat şi dotat bazinul folosit pentru recuperarea sportivilor după antrenamente, potrivit sursei citate.


Valoarea totală a investiţiei este de 208.740.000 de lei, din care Ministerul Dezvoltării va asigura suma de 204.894.000 de lei, diferenţa de 3.846.000 lei fiind suportată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5191 secunde