România - Germania 67-5, în Cupa Europeană a Națiunilor

Concurs Constanța a purtat noroc naționalei de rugby

974
Constanța a purtat noroc naționalei de rugby - 5538951d719b75068606e534928d15d7.jpg

Articole de la același autor

Echipa națională de rugby a României a surclasat selecționata Germaniei, scor 67-5 (20-5), sâmbătă, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", într-un meci din Cupa Europeană a Națiunilor.

Primită cu brațele deschise la Constanța, reprezentativa României a reușit, sâmbătă după-amiază, prima sa victorie din 2010. "Stejarii" au trecut la pas, scor 67-5, de modesta Germanie, ocupanta ultimului loc în clasamentul Cupei Europene a Națiunilor.
Rugbiștii români au condus la pauză doar cu 20-5, comițând destul de multe erori și permițându-le oaspeților să înscrie eseul de onoare, prin Sztyndera. În repriza a doua, greșelile s-au corectat și s-a jucat apoi, practic, într-o singură direcție, spre buturile germane, iar fiecare încercare a oamenilor lui Serge Lairle a primit, drept răsplată, aplauze generoase din partea celor peste 1.000 de suporteri care au venit la stadion să-și încurajeze favoriții.
Pentru România, au marcat Daniel Carpo (jucătorul Farului a fost titular; două eseuri), Calafeteanu (un eseu și trei transformări), Fercu, Dimofte, Sârbu, Tonița, Dima, Ciuntu, Zebega, Dumitraș (câte un eseu) și Vlaicu (trei transformări). În repriza secundă, a intrat în teren și cel de-al doilea constănțean, Constantin Gheară.
***
Tot sâmbătă, s-au mai jucat alte două partide din CEN. Georgia a dat o mână de ajutor României și a învins Portugalia, 16-10, chiar la Lisabona, iar Spania a cedat, pe teren propriu, în fața Rusiei, 20-38.
În clasament, Georgia se menține pe locul întâi, cu 20 de puncte, urmată de Rusia (19 p), Portugalia (14 p), România (12 p; un meci mai puțin disputat), Spania (8 p) și Germania (7 p).
Pentru "stejari", urmează trei jocuri foarte importante, cu Rusia (27 februarie, în deplasare), Georgia (13 martie, acasă) și Portugalia (20 martie, în deplasare), plus restanța cu Spania.
La Cupa Mondială din 2011, se califică primele două clasate, iar ocupanta locului trei va accede în baraj.
***
Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, prezent în tribunele stadionului din Constanța, a declarat că victoria "stejarilor" este una binemeritată.
"A fost un prim început pentru campania noastră de calificare la Cupa Mondială și un bun antrenament pentru meciul cu Rusia. Atmosfera a fost excelentă, au venit spectatori mulți, peste 1.000 de persoane i-au încurajat pe băieți. Constanța ne-a ajutat tot timpul când am avut nevoie. Vom vedea, în funcție de vremea de peste trei săptămâni, dacă vom juca și cu Georgia la Constanța", a spus Petrache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde