Constanța are luptători de Mondiale

735
Constanța are luptători de Mondiale - lupte-1311527574.jpg

Vlad Caraș și Dorin Pârvan vor evolua în întrecerea supremă a juniorilor, care se desfășoară, timp de o săptămână, la București.

Constanța va avea doi repre-zentanți la Campionatul Mondial de juniori la lupte, întrecere care începe mâine, la București, după ce, astăzi, este programat cântarul oficial.
Vlad Caraș (luptător format la LPS "Nicolae Rotaru" CSS, iar în prezent legitimat la CSM Reșița) va concura la lupte libere, la categoria 84 kg, iar Dorin Pârvan (LPS; antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin) va evolua la lupte greco-romane, la categoria 96 kg.
În vârstă de 16 ani și jumătate, cadet încă, Vlad Caraș e printre cei mai mici luptători de la București. Va evolua duminică, 31 iulie.
"Sper să facă o figură cât mai frumoasă. Pe lângă faptul că e mai mic decât restul adversarilor săi, se confruntă și cu probleme medicale. E lovit la picior, iar în ultimul timp
l-a chinuit un furuncul în zona claviculei drepte. Vlad va avea obiective îndrăznețe însă la Europenele și Mondialele de cadeți, prima întrecere desfășurându-se în Polonia, la Varșovia, între 9 și 14 august, iar CM în Ungaria, la Sopron, în perioada 23 - 28 august", a declarat, pentru "Cuget Liber", tatăl lui Vlad, fostul luptător Ion Caraș. La LPS, Vlad a fost antrenat de Ioan Giuglea și Valentin Dobrin, iar apoi de regretatul Ioan Bărbătei.
La lupte greco-romane, Dorin Pârvan va evolua la o categorie superioară de greutate, conform deciziei antrenorilor de la lot.
"Un rezultat bun pentru Dorin ar fi și clasarea în primii zece, ținând cont că se află în primul an de juniorat și a fost urcat la această competiție la o categorie mai mare. Important este însă că, după ani buni, Constanța participă din nou constant la Europene și Mondiale. Sperăm ca, în august, la Euro de cadeți, de la LPS să evolueze și Iulian Grăjdan, la categoria 50 kg", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Ioan Giuglea.

La Mondialele de la București, participă în jur de 1.000 de sportivi (băieți și fete), din 60 de țări.
Mâine și poimâine, sunt programate întrecerile de la lupte greco-romane, joi și vineri, evoluează fetele de la libere, iar sâmbătă și duminică, băieții de la același stil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Iunie 2011
Stire din Sport : Campionii se decid la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.4764 secunde