Naționalele individuale de lupte libere pentru cadeți

Campionii se decid la Mangalia

602
Campionii se decid la Mangalia - lupte1-1308239860.jpg
Cei mai buni tineri sportivi din România, băieți și fete, își dau întâlnire, în week-end,

la Mangalia, orașul gazdă al turneului final al Campionatului Național individual de lupte libere pentru cadeți.

La competiția de la Mangalia, care va fi găzduită de sala Centrului Sportiv Callatis, vor participa aproxi-mativ 400 de luptători, reprezentând aproape 100 de cluburi, din principalele centre de specialitate ale țării: București (Steaua, Dinamo), Cluj, Botoșani, Bacău, Brașov, Târgu Mureș, Onești, Sfântu Gheorghe, Constanța și altele.

Din județul nostru, la turneu vor fi prezenți tinerii sportivi de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța, CS Mangalia și CSS Mangalia.

Organizatorii concursului sunt Federația Română de Lupte, Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, Primăria Municipiului Mangalia și CS Mangalia, iar disputele de pe cele două saltele vor fi supervizate de mari glorii ale luptelor din România, precum foștii campioni olimpici Vasile Andrei și Ștefan Rusu. În mod precis, vine și Ovidiu Lazăr, care are în palmares participări la cinci ediții de JO, iar șef al Comisiei de arbitri este Gyarmati Ferenc.

"Dintre sportivii noștri, perspective la medalii de aur au Nicoleta Popa, Denisa Macovei, pe care o pregătim și pentru Campionatul European, și Liviu Costache. Un caz special este cel al lui Mădălin Pîrvulescu, deținătorul titlului de campion național, care, deși acci-dentat la umăr, va păși pe saltea. Sperăm într-o comportare cât mai bună, dar este clar că randamentul îi va fi afectat", a declarat, pentru "Cuget Liber", vicepreședintele CS Mangalia, Lucian Luca.

Gruparea din Mangalia va fi repre-zentată, în total, de șase sportivi, toți antrenați de Marian Oancea.

"Îi invităm la sală pe toți iubitorii luptelor, constănțeni, dar și turiști aflați în vacanță pe litoral. Acești copii merită să fie susținuți", a mai spus Lucian Luca.

v v v

Ședința tehnică a turneului este programată astăzi, de la ora 17.00, la sala Callatis, și va fi urmată de cântarul oficial.

Competiția propriu-zisă se va desfășura după următorul program: sâmbătă, 18 iunie: ora 14.00 (des-chiderea oficială) - ora 20.00; duminică, 19 iunie: ora 9.00 - ora 14.00. Festivități de premiere vor avea loc în ambele zile de concurs, pe categorii de greutate. Organiza-torii le vor oferi sportivilor care vor urca pe podium medalii și diplome.

v v v

La Campionatele Naționale școlare de lupte libere, care au avut loc, luna trecută, la Sfântu Gheorghe, CSS Mangalia a cucerit trei medalii de aur, prin Nicoleta Popa, Denisa Macovei și Liviu Costache, trecându-și în palmares și alte două locuri cinci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4916 secunde