Fostul arbitru de box Suat Ibraim:

"Constanța are nevoie de o Sală Polivalentă!"

716
Scandalurile din arbitrajul românesc, nu numai cel de fotbal, l-au determinat pe constănțeanul Suat Ibraim să ia atitudine. Fostul arbitru de box este de părere că atât conducătorii de cluburi, cât și galeriile, pun mare presiune pe "cavalerii fluierului sau ai ringului".

Suat Ibraim este un personaj binecunoscut în lumea sportului constănțean. E drept, cu trecerea anilor, a ieșit din prim-plan, lăsând loc colegilor mai tineri, dar este atent la tot ceea ce se întâmplă pe stadioanele și în sălile din România.
"Conducătorii de cluburi și antrenorii echipelor îi arată cu degetul pe arbitri. În unele cazuri, în special la fotbal, s-a ajuns la acuze foarte grave, de corupție, dar refuz să cred că arbitrii sunt singurii vinovați. Greșeala este omenească, ai de luat decizii într-o fracțiune de secundă, iar de multe ori, un penalty la fotbal sau un punct făcut la box printr-un croșeu de dreapta fac diferența între învins și învingător, între cel ce câștigă și cel ce pierde bani. Presiunea suporterilor este uriașă. Îmi amintesc că, la un meci, era să primesc o sticlă în cap, altădată m-am trezit sub o ploaie de monede aruncate de un fan pătimaș, nemulțumit că favoritul său fusese eliminat. Trebuie să reziști la toate aceste încercări și să dai decizia co-rectă. Pe antrenori îi înțeleg, ei își pierd adeseori obiectivismul. Apoi, mai intervine și tempera-mentul fiecăruia, educația, cei 7 ani de acasă", este de părere Ibraim.
Fostul arbitru consideră că suporterii care comit acte de huliganism trebuie să primească pedepse exemplare.
"Mă uit la televizor și mă îngrozesc de ceea ce văd. Violență extremă, fizică și verbală. Oameni schilodiți pe stadioane. Până la omor mai e un singur pas. S-a ajuns prea departe și cei în măsură trebuie să fie severi. Huliganii să înfunde pușcăria, dacă îi iertăm la infinit și le acordăm doar amenzi, pe care cine știe când sau dacă le plătesc, nu vom face nimic", mai spune Suat Ibraim.
v v v
Ibraim consideră că un oraș de mărimea și importanța Con-stanței merită să aibă o Sală Polivalentă, unde suporterii să poată urmări meciuri de calitate.
"Este inadmisibil ca, într-un oraș precum Constanța, să nu avem decât o Sală a Spor-turilor care a rămas în urma performanțelor echipelor. De asemenea, nu avem bazine de înot, e mai mare râsul! Odi-nioară, se organizau concursuri de călărie sau curse de motociclete. Au rămas doar amintiri. Iar la fotbal, vara, stadionul ar putea găzdui meciuri amicale inter-țări. Sunt convins că tribunele ar fi pline, mai ales că sunt mulți turiști pe litoral, în această perioadă", declară interlocutorul nostru.
v v v
Cititor fidel al ziarului "Cuget Liber", Suat Ibraim se pregătește acum să lanseze o nouă broșură de caricaturi bine ticluite, cu haz mai mult sau mai puțin. Fostului arbitru de box îi place să se amuze pe seama năravurilor demnitarilor și demonstrează că românul este inventiv: demontează și ia bancomatul cu totul. Este mai practic!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.964 secunde