Altă generaţie, noi performanţe!

Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, medaliate la Europa Top 10

161
Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, medaliate la Europa Top 10 - 24543561215223335614386388274089-1634565497.jpg

Articole de la același autor

Delegaţia României a obţinut patru medalii - una de aur, două de argint şi una de bronz - la Europa Top 10 la tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Tours (Franţa). Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu au confirmat aşteptările şi au urcat din nou pe podium.

Nici nu s-au stins bine ecourile campionatului European de la Cluj, unde naţionala feminină a României a devenit vicecampioană continentală, că alte performanţe sunt bifate de tenisul de masă românesc. Seria concursurilor de anvergură continuă. Alte generaţii, alte medalii pentru tinerii tricolori, de data aceasta la Europa Top 10, juniori şi cadeţi, în Centre Municipal des Sports din Tours.

Într-o companie selectă, constănţeanca Elena Zaharia a cucerit medalia de argint în întrecerea junioarelor I, după o serie impresionantă de victorii: 4-3 cu Hana Arapovic, 4-1 cu Sophie Klee, 4-0 cu Ozge Yilmaz, 4-0 cu Ece Harac, 4-1 cu Isa Cok, 4-1 cu Jamila Laurenti, 4-2 cu Vlada Voronina, pierzând la mare luptă meciul cu cehoaica Linda Zaderova, scor 3-4.

La rândul său, în concursul cadetelor, constănţeanca Bianca Mei-Roşu şi-a adjudecat medalia de bronz, reuşind în ultima zi victorii în meciurile cu germanca Mia Griesel (4-1) şi luxemburgheza Enisa Sadikovic (4-0), fiind învinsă de slovaca Dominika Wiltschkova (3-4).

„Europa Top 10 reuneşte în mod tradiţional cele mai bune junioare/cadete din Europa. Sportivele noastre au cucerit o medalie de argint şi una de bronz. Sunt rezultate deosebite, ca în fiecare an, demonstrând valoarea colectivului de antrenori de la LPS. Avem o secţie de tenis de masă de top european şi un colectiv de profesori deosebiţi, care susţin performanţa.

Felicitări sportivelor şi profesorior care le pregătesc. Mult succes în continuare!”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

La rândul său, antrenorul Viorel Filimon, cel care, alături de Ionuţ Seni şi Mădălin Ionaşcu, a condus echipa României la competiţia din „Hexagon”, şi-a felicitat elevele pentru aceste noi mari performanţe.

„A fost o competiţie grea, cu multe necunoscute, peste care am trecut cu bine datorită implicării celor două sportive care au luptat cât au putut la ora actuală şi au reuşit să urce fiecare pe podium. Felicitări lor şi echipei de tehnicieni - Elena Sebe, Anamaria Sebe-Mirică, psihologului Mioara Şincan - care îi îndrumă spre marea performanţă. Încă o dată, munca în echipă îşi arată roadele în performanţă”, a transmis tehnicianul constănţean.

XXX

În întrecerea masculină, Iulian Chiriţă a câştigat aurul la cadeţi, obţinând victorii pe linie, dintre care trei în ultima zi, 4-0 cu cehul Martin Sip, 4-1 cu spaniolul Daniel Berzosa şi 4-0 cu suedezul David Bjorkryd, în timp ce Dragoş Bujor a obţinut argintul la cadeţi, reuşind trei victorii în ultima zi, 4-3 cu cehul Stepan Brhel, 4-2 cu David Bjorkryd şi 4-2 cu rusul Ilia Koniuhov.

La juniori, Eduard Ionescu s-a clasat pe locul şapte, Darius Movileanu a încheiat pe locul opt, iar Andrei Istrate, pe locul nouă.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / Cristi Romanescu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3354 secunde