Constănțenii și-au făcut mat adversarii, la Festivalul Șahului Juvenil

721
Constănțenii și-au făcut mat adversarii, la Festivalul Șahului Juvenil - constantenii-1469027465.jpg

Articole de la același autor

Palatul Copiilor din Constanța a fost, recent, gazda concursului național de șah Festivalul Șahului Juvenil, ediția a XI-a. Început în anul 2006, acest concurs, care se adresează tuturor celor care practică șahul la palatele sau cluburile elevilor, a devenit unul dintre cele mai importante concursuri de acest gen, atât prin participarea numeroasă, cât și prin buna organizare.

"Anul acesta, au fost organizate

două competiții, una omologată FIDE, care s-a adresat jucătorilor cu vârsta până în 18 ani, și un turneu secundar, omologat de Federația Română de Șah, pentru copiii sub 10 ani. Pe lângă juniorii legitimați la Palatele Copiilor din Arad, Botoșani, Buzău, Constanța, Târgu Jiu, Vaslui și Suceava, au luptat pentru medalii și șahiști de la cluburi din județele Arad, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Bacău", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache.

Turneul principal a fost câștigat de Cristian David, de la Axiopolis Cernavodă, cu 6 puncte din 7 partide, fiind urmat de David Bonciu, de la Palatul Copiilor Constanța, cu 5 ½ p, și Victor Moțiu (Palatul Copiilor Arad), cu 5 p. La fete, au câștigat: Iarina Dumitraș (PC Botoșani) - F18, An-dreea-Bianca Panainte (PC Con-stanța) - F16, Diana Rusu (PC Vaslui) - F14, Lorena Guiu (Vados Arad) - F12.

În concursul celor mici, s-a impus Berkan Abseleam, de la Mangalia, urmat de Ștefana Barila (PC Suceava) și Răzvan-Florin Buzuriu (Vados Arad). La U8, cel mai bun a fost Edward-Andrei Focșa (PC Constanța), iar Andreeas-Kristian Tănase a primit un premiu pentru cel mai mic participant (6 ani).

Arbitrajul a fost asigurat de IA Nistor Slabu (Buzău) și FA Andrei Furcă (Mangalia).

v v v

După acest festival, urmează, la Iași, în perioada 27 iulie - 3 august, Campionatele Naționale de șah pe echipe de juniori, apoi un concurs tradițional Cupa Municipiului Buzău (7-9 august) și concursul de vârf al verii pentru cei mai buni juniori: Campionatul European de șah (Praga, 17-27 august). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5909 secunde