Cosmin Contra, înaintea meciului cu Malta: "Mă aștept la acea seriozitate pe care am avut-o la meciul cu Insulele Feroe"

143
Cosmin Contra, înaintea meciului cu Malta:

Articole recomandate

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că se așteaptă la meciul cu Malta la aceeași seriozitate ca la confruntarea cu Insulele Feroe, câștigată cu scorul de 4-1.


"Mă aștept la acea seriozitate pe care am avut-o la meciul cu Insulele Feroe, în care ne-am făcut meciul ușor marcând trei goluri în zece minute. Asta mă aștept și la ziua de mâine. Respectăm echipa Maltei, dar dacă vom fi concentrați cred că nu vom avea probleme în a câștiga meciul. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11 și să arătăm bine din toate punctele de vedere", a spus Contra.


El a menționat că încearcă să evite o eventuală surpriză. "E clar că tratăm foarte serios acest meci cu Malta, chiar dacă venim după un rezultat pozitiv în Norvegia. Am reușit să scoatem un egal prețios. Trebuie să tratăm foarte serios meciul cu Malta. Orice meci este periculos dacă nu-l tratezi cu seriozitate, asta am și încercat să le transmit jucătorilor. Vor fi anumite schimbări în echipă, datorită prospețimii, pentru că la meciul cu Norvegia s-a depus un efort imens și avem nevoie de prospețime pentru a putea să tratăm serios acest meci și să încercăm să îl câștigăm".


Contra și-ar fi dorit ca echipa României să obțină până acum mai multe puncte. "E clar că mi-aș fi dorit să am mai multe puncte, dar avem adversari foarte puternici în grupa noastră, care de-a lungul istoriei întotdeauna am avut probleme în a juca cu adversari din nord – Suedia, Norvegia, inclusiv Insulele Feroe sunt echipe care datorită structurii jocului nostru, calităților pe care le au jucătorii noștri întotdeauna ne pun în dificultate. Dar n-am cum să nu fiu mulțumit de atitudinea jucătorilor, de felul în care au încercat la fiecare meci să dea sută la sută, să încerce să câștige meciurile. Din păcate, la meciul din Suedia și cel din Norvegia a trebuit să începem de la 2-0 și nu este ușor. Dar sper ca la meciurile de acasă să fim mult mai concentrați, să putem să avem noi 2-0 și să fugă ei după egalare".


Selecționerul a menționat că nu are probleme de lot. "Benzar a avut o problemă personală în familie, suntem oameni și trebuie să înțelegem anumite situații. Grigore are trei cartonașe și nu poate face parte din lotul pentru meciul cu Malta și Benzar, cu problema personală, a fost lăsat acasă. Nu vom lăsa pe nimeni în tribună la meciul cu Malta. Nu știu dacă Răzvan Marin este disponibil pentru mâine. Depinde de senzațiile pe care le are el, de cum se simte, vedem la antrenament", a adăugat Contra.


Cosmin Contra a spus că este normal să fie criticat, însă a precizat că doar el este cel care răspunde în acest moment de rezultatele echipei naționale.


"Când n-am fost criticat eu de când sunt la echipa națională? E normal, sunt 22 de milioane de selecționeri, dar până la urmă doar unul răspunde de rezultatele echipei naționale în momentul de față. (…) Sunt un antrenor norocos, toate rezultatele mele s-au bazat întotdeauna pe noroc, n-am făcut niciodată nimic bine în cariera mea de antrenor", a spus el ironic.


Contra a precizat că înțelege criticile. "E meseria pe care mi-am ales-o, întotdeauna vor fi păreri diferite. Probabil vor fi voci care mă vor critica pentru alegerile făcute. Sunt normale părerile, dar eu cred că trebuie să fii zi de zi cu jucătorii ca să poți să-ți dai o părere apropiată de realitate. Înțeleg criticile, nici eu n-am fost mulțumit de jocul echipei (n.r. – la meciul cu Norvegia), a fost unul dintre cele mai slabe de când sunt antrenor la echipa națională, dar mutările pe care le aveam pregătite au dat roade, am egalat și a rămas în cărțile calificării".


Reprezentativa României va întâlni selecționata Maltei, luni, în deplasare, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului European din 2020.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4858 secunde