Cosmin Kortyan a "înțepat" la Oradea medalia de bronz

340
Scrimerul constănțean Cosmin Kortyan, de la CS Farul, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național de seniori, întrecere care și-a derulat faza finală la Oradea. Constanța a avut calificați trei sportivi, ceilalți doi clasându-se pe locul 14 (Alin Cristian, CS Farul), respectiv 23 (Horia Zugravu, CSS1 - Farul).
Oradea a găzduit și ultima etapă a Superligii masculine, echipa constănțeană, formată din Kortyan, Laurențiu Gherman, Ionuț Cristian (fratele lui Alin), Marian Vlad și Dumitru Costrășuc, ocupând de asemenea o poziție bună, patru.
Antrenoarea Mihaela Ion, care îi pregătește pe toți scrimerii care au evoluat la Oradea, cu excepția lui Zugravu, antrenat de Ion Nițulescu, a declarat, pentru "Cuget Liber", că este mulțumită de rezultate.
"În cazul lui Kortyan, obiectivul a fost o medalie și l-am atins. Anul trecut, Cosmin a ocupat locul 8, iar în 2007 - 2. Și echipa a mers bine, fiind în progres față de sezonul trecut, când a terminat pe șase, menținându-se în Superligă. Acum, am tras chiar pentru medalia de bronz, însă am fost învinși de Steaua, cu 45-40", ne-a spus Mihaela Ion.
Scrimerii constănțeni au participat la Oradea, pe lângă Naționale și Superligă, și la o a treia întrecere, "Cupa Lordeco", unde Kortyan a fost al doilea, iar Alin Cristian și Costrășuc au intrat în primii 16, pe locul 12, respectiv 14.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Sport : Vals pentru preliminariile viitoare
Pagina a fost generata in 1.9392 secunde