COSR, protocol de colaborare cu forul olimpic din Croația

905
Octavian Morariu și Ioan Dobrescu, președinte, respectiv secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-au întâlnit, la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, cu președintele forului olimpic din Croația, Zlatko Matesa, pentru a semna protocolul bilateral de colaborare dintre cele două comitete olimpice naționale.
Acordul cuprinde schimburi de expe-riență între experții și specialiștii în educație fizică și sport din cele două țări, la nivel de antrenori din diferite discipline sportive de interes reciproc, pe linia științei sportului și medicinei sportive, precum și schimburi de experiență între cele două Academii Olimpice din România și Croația.
Înțelegerea este valabilă până în decembrie 2013, cu posibilitatea de a fi prelungită.
v v v
Flacăra olimpică și-a continuat călătoria prin Canada, ajungând la Toronto, capitala economică a țării, pe o temperatură de minus 10 grade Celsius. Până în prezent, torța a parcurs peste 45.000 km pe teritoriul canadian, cea mai mare distanță străbătută în istoria ștafetei flăcării olimpice, care urmează să ajungă, pe 12 februarie 2010, la Vancouver, gazda viitoarei ediții a Olimpiadei de iarnă.
În periplul său pe continentul nord-american, flacăra a ajuns și la Albert, cea mai nordică localitate din lume cu populație permanentă, situată deasupra cercului polar arctic.
Așa cum s-a întâmplat și în celelalte orașe canadiene în care a ajuns flacăra, protestatarii au manifestat împotriva simbolului olimpic, cu puțin timp înaintea sosirii torței la Primăria din Toronto, forțele de ordine efectuând cinci arestări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Decembrie 2009
Stire din Sport : Din acest sezon, se reia Cupa Liceelor
Pagina a fost generata in 0.666 secunde