Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018

145
Cristina Neagu a primit trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018 - 1575282814592-1575286826.jpg
Căpitanul naționalei feminine de handbal a României, Cristina Neagu, a primit, luni, trofeul de cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, din partea Federației Internaționale de Handbal (IHF), în pauza meciului dintre echipele Japoniei și RD Congo, din Grupa D a Campionatului Mondial din Japonia, potrivit site-ului forului mondial.


Președintele IHF, egipteanul Hassan Moustafa, și Kiyofumi Tamiaki, președintele Molten, partenerul oficial al IHF, au fost cei care i-au înmânat trofeul handbalistei noastre. Neagu a fost recompensată și cu un cec de 10.000 de euro.


Pe 18 martie, Neagu devenea prima persoană care cucerea de patru ori trofeul acordat de forul mondial, după edițiile din 2010, 2015 și 2016.


Interul stânga al naționalei României și al echipei CSM București a reușit anul trecut să câștige titlul de golgheteră al Ligii Campionilor, pentru a doua oară în carieră, cu 110 goluri. De asemenea, românca a fost nominalizată în echipa ideală a competiției, pentru a patra oară consecutiv, pe postul de inter stânga. Neagu a cucerit medalia de bronz cu CSM București în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, câștigând titlul de campioană a României și Cupa României cu CSMB.


Neagu a fost cea mai bună jucătoare a naționalei României la EHF EURO 2018, competiție găzduită de Franța, în decembrie, conducând tricolorele în semifinalele competiției pentru a treia oară în istorie și pentru prima oară după 2010. Neagu a ratat semifinala și finala mică (România s-a clasat pe locul patru), din cauza unei accidentări grave, care a ținut-o departe de teren până luna trecută.


Cristina Neagu a depășit jucătoare de legendă precum unguroaica Agnes Farkas și germanca Grit Jurack, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European, stabilind borna la 237 de goluri înscrise.


În ianuarie, Neagu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din Europa în 2018, într-o anchetă realizată pe pagina de Facebook a Federației Europene de Handbal (EHF), la care au participat peste 10.000 de fani. Neagu și-a adjudecat acest titlu pentru al doilea an consecutiv.


Contracandidatele Cristinei Neagu pentru titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2018 au fost Ana Viahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franța), Stine Oftedal (Norvegia) și Estelle Nze Minko (Franța).


România are zi de pauză luni la Mondialul din Japonia, urmând să joace marți contra Kazahstanului, în Grupa C, după 16-31 cu Spania și 29-24 cu Senegal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4727 secunde