CS Cleopatra Mamaia, la final de campionat. "La anul, vom reveni în lupta pentru medalii"

343
CS Cleopatra Mamaia, la final de campionat.

Articole de la același autor

Echipa de rugby-juniori U17 CS Cleopatra Mamaia a fost învinsă, cu scorul de 19-27, de LPS Suceava, în barajul pentru semifinalele Campionatului Naţional. Disputat pe stadionul „Unirea” din Suceava, meciul a fost unul echilibrat, dovadă fiind raportul eseurilor, 4-3 în favoarea gazdelor, care au gestionat mai bine finalul întâlnirii.

Chiar dacă nu a acces în turneul pentru locurile 1-4, formaţia constănţeană şi-a atins obiectivul, iar pentru la anul va ataca podiumul competiţiei.

„Am întâlnit un adversar puternic, o echipă determinată, însă nici noi nu ne-am lăsat mai prejos. Ne-am îndeplinit obiectivul propus pentru această stagiune, calificarea în play-off, iar la anul dorim să revenim în bătălia pentru titlu. Am crescut treptat în valoare, jucătorii au acumulat experienţă, doar în compania unor adversari puternici pot progresa.

În privinţa meciului pentru locurile cinci-şase, aşteptăm o decizie a federaţiei, să vedem dacă vom disputa acest joc sau dacă va fi o clasare finală în funcţie de rezultatele anterioare”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra, Victor Bezuşcu.

În celălalt baraj, găzduit de stadionul „Flacăra” din Năvodari, CS Victoria Cumpăna a fost învinsă, scor 7-21, de CSR-RC-CSU Săcele Braşov.

Semifinalele sunt programate duminică, 1 mai, de la ora 11.00: CSS Bârlad - CSR-RC-CSU Săcele Braşov (stadionul Municipal/Rulmentul Bârlad), respectiv ACS Şoimii-CS Dinamo - LPS Suceava (stadion Parcul Copilului Bucureşti). O săptămână mai târziu, în data de 8 mai, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, se vor juca şi finalele (mică şi mare).

În ediţia viitoare, CS Cleopatra Mamaia va activa în Campionatul Naţional de juniori U18.

XXX

Între 15 şi 20 mai, la Bârlad, va avea loc un stagiu de pregătire şi selecţie pentru România U18. Toți sportivii convocaţi au fost văzuţi de către Marius Tincu, directorul tehnic al Federaţiei Române de Rugby, în vizitele pe care le-a făcut la cluburile din ţară în timpul pandemiei pentru a lucra cu jucătorii și antrenorii.

Pentru acest cantonament, staff-ul tehnic a selectat 37 de jucători - 19 în pachetul de înaintare şi 18 pe linia de trei-sferturi.

Este primul stagiu de pregătire şi selecţie pentru România U18 în acest an. „Stejăreii” vor participa în sezonul competițional 2022 la Campionatul European rugby XV, locaţia şi data de desfăşurare a competiţiei urmând să fie anunţate de Rugby Europe.

Foto: Facebook / Romania Rugby Cleopatra

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4415 secunde