CS Farul Constanța, campioană națională la gimnastică după 14 ani

233
CS Farul Constanța, campioană națională la gimnastică după 14 ani - csfarul-1467556934.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj, peste 1.000 de spectatori au venit să urmărească cea de-a 69-a ediție a Campionatului Național individual Open și Campionatul Național al reprezentativelor de club la gimnastică artistică. Printre susținătorii concurentelor, s-au aflat și nume mari ale gimnasticii românești, cum ar fi Daniela Silivaș Harper, Andreea Răducan sau Sandra Izbașa. 


Cea mai frumoasă surpriză a fost victoria Clubului Sportiv Farul Constanța în întrecerea pe echipe, prima după 14 ani în care CNS Cetate Deva a făcut legea. Echipa constănțeană, formată din Cătălina Ponor, Maria Holbură, Carmen Glăvan și Ariadna Stanciu, a acumulat un total de 167,363 p, cu un punct mai mult decât CNS Cetate Deva, iar pe locul trei s-au clasat gimnastele de la Steaua București (155,963 p). 


În concursul individual compus, marcat de absențele Dianei Bulimar, Laurei Jurcă și Anamariei Ocolișan, toate privirile au fost îndreptate către duelul indirect Larisa Iordache - Cătălina Ponor, aflate într-o continuă încercare de a atinge maximum de performanță înaintea Jocurilor Olimpice. Victoria a aparținut sportivei de la CS Dinamo București, Larisa Iordache, care a acumulat 56,933 puncte, medalia de argint a revenit Ioanei Crișan, de la CNS Cetate Deva (56,599 p), iar pe ultima treaptă a podiumului a urcat sportiva de la CS Farul Constanța, Carmen Glăvan (55,866 p). Cătălina Ponor a luat startul doar în trei din cele patru probe, pierzând astfel ocazia de a obține o medalie. O notă de 13,035 i-ar fi adus constănțencei medalia de aur. În locul acesteia a concurat Ariadna Stanciu, care a obținut 11,966. 


Cel mai mare punctaj la sărituri a fost obținut de Denisa Golgotă (CNS Cetate Deva) și Cătălina Ponor (CS Farul), care au primit fiecare 15.000. La paralele, cea mai bună evoluție au avut-o Maria Holbură (CS Farul) și Andreea Ciurusniuc (CS Steaua), cu 13,500. Bârna a revenit Larisei Iordache (15,100), iar solul, Cătălinei Ponor (14,533).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6657 secunde