CS Farul trimite „trio-ul de aur” la Naţionalele de gimnastică şi la RomGym Trophy

351
CS Farul trimite „trio-ul de aur” la Naţionalele de gimnastică şi la RomGym Trophy - 17768428310158304302093892854140-1631694185.jpg

Articole de la același autor

Ediţia 2021 a Campionatelor Naţionale individual Open şi pentru echipe reprezentative de club, precum şi prima ediţie a concursului internaţional RomGym Trophy sunt organizate, la finalul acestei săptămâni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, informează Federaţia Română de Gimnastică.

La întrecerile din week-end, sunt înscrişi peste 70 de gimnaşti (seniori şi juniori) - 38 la masculin şi 35 la feminin, reprezentând patru naţiuni: România, Suedia, Ungaria şi Insulele Feroe.

În concursul masculin, se vor bate pentru medalii sportivi de la CSA Steaua Bucureşti, CS Dinamo Bucureşti, CSS Dinamo Bucureşti, CSM Bistriţa, CSM Lugoj, CSS Lugoj, CSM Reşiţa, CSS Reşiţa, CSS Buzău, alături de gimnaşti din Ungaria şi Insulele Feroe.

La feminin, vor concura gimnaste de la CS Farul Constanţa, CSS 1 Constanţa, LPS Deva, CSS Focşani, CS Dinamo Bucureşti, CSS Bârlad, CSA Steaua Bucureşti, unele dintre ele componente ale proiectului „Ţară, ţară vrem campioane”, finanţat de OMV Petrom, prin Fundaţia Casa Campionilor, coordonată de Mariana Bitang şi Octavian Belu. De asemenea, sportivele române vor avea ca adversare şi gimnaste din Suedia şi Insulele Feroe.

Cu un palmares de invidiat, în care se regăsesc medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Europene, Larisa Iordache, de la CS Dinamo Bucureşti, este de departe vedeta Naţionalelor şi a concursului RomGym Trophy. Alături de ea, pe lista celor mai valoroase gimnaste înscrise în competiţie, se regăsesc Maria Ceplinschi - câştigătoare a două medalii de aur la World Challenge Cup de la Mersin -, Silvia Sfiringu şi Sabrina Voinea, care alcătuiesc „trio-ul de aur” de la CS Farul Constanţa, sau Ana Maria Bărbosu, de la CSS Focşani, câştigătoare a şase medalii de aur la Campionatele Europene de juniori din 2020.

La masculin, mari favoriţi sunt „veteranul” Marian Drăgulescu, Gabriel Burtănete, recent medaliat cu bronz la sărituri la World Challenge Cup de la Mersin, ambii de la CSA Steaua Bucureşti, sau Andrei Muntean, de la CS Dinamo Bucureşti.

XXX

Iată şi programul competiţiei: vineri, 17 septembrie, orele 16.30-19.50 - festivitatea de deschidere şi concursul masculin; sâmbătă, 18 septembrie, orele 15.15-16.40 şi 18.10-19.40 - concursul feminin (două serii); duminică, 19 septembrie, orele 10.00-13.00 şi 16.00-18.00 - finalele pe aparate la Campionatele Naţionale şi RomGym Trophy.

În finalele RomGym Trophy, care vor avea loc duminică, 19 septembrie, se califică maximum doi gimnaşti din fiecare ţară participantă.

Campionatul Naţional Open şi al echipelor reprezentative de club este prima întrecere, după Campionatele Europene de la Cluj, din 2017, organizată pe podium de Federaţia Română de Gimnastică. Concursul reprezintă pentru gimnaştii seniori o primă etapă de selecţie în vederea participării la Campionatele Mondiale din Japonia (18-24 octombrie), competiţie la care România a înscris două gimnaste şi un gimnast.

Foto: Facebook / Mara Ceplinschi / Emilia Nicolae

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7902 secunde