CS Năvodari ia startul în Liga Naţională de Rugby. "Ne dorim să fim feriţi de accidentări!"

271
CS Năvodari ia startul în Liga Naţională de Rugby.

Articole de la același autor

Noua competiţie din sportul cu balonul oval intern, Liga Naţională de Rugby, programează sâmbătă, 16 aprilie, primele meciuri. 14 echipe s-au înscris la start, iar printre acestea se numără şi CS Năvodari, care speră să facă o figură cât mai frumoasă.

CSM Ştiinţa Baia Mare, CSA Steaua Bucureşti, CS Dinamo Bucureşti, SCM Timişoara, U Cluj, CS Ştiinţa Petroşani, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galaţi, RC Griviţa Bucureşti, RC Gura Humorului, CSU Alba Iulia, CSM Suceava şi Poli Iaşi au fost împărţite în două grupe, ţinându-se cont pe cât posibil de criteriul geografic.

CS Năvodari este repartizată în Grupa B, alături de CS Dinamo, CSA Steaua, Poli Iaşi, RC Grivița, RC Bârlad şi CSM Galaţi. Mare parte dintre adversare sunt binecunoscute, accesibile, însă marele semn de întrebare este următorul: cum vor decurge lucrurile în partidele cu Steaua şi Dinamo, echipe care au evoluat, sezonul trecut, în Superligă şi care au în lot jucători cu statut de profesionişti? Iar marele risc în condiţiile unei confruntări disproporţionate din punct de vedere valoric este acela al accidentărilor.

Cu toate acestea, gruparea constănţeană va încerca să se ridice la nivelul pretenţiilor Ligii Naţionale şi să facă o figură cât mai frumoasă.

„Ne-am propus să facem meciuri cât mai bune, fără accidentări şi cu bucuria jocului care să ne anime”, a declarat, la conferinţa de presă premergătoare noii stagiuni, căpitanul de echipă al CS Năvodari, Marian Niţă.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în play-off, iar următoarele din fiecare grupă vor juca în play-out. Atât în play-off, cât şi în play-out, echipele pornesc de la 0 puncte.

În runda inaugurală, programată sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 12.00 (în direct la TVR 1), pe stadionul „Flacăra”, CS Năvodari va primi replica Griviţei Bucureşti, formaţie cu care gruparea de pe litoral s-a tot confruntat, în ultimii ani, în Divizia Naţională de Seniori la Rugby. Gazdele pornesc cu prima şansă, dar, ţinând cont de emulaţia creată de noul format al campionatului, partida este deschisă oricărui rezultat.

XXX

Un meci extrem de interesant se anunţă şi cel dintre echipele LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa şi CSA CSS Steaua Bucureşti, programat duminică, 17 aprilie, de la ora 14.00, pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii, în cadrul etapei a 12-a a Campionatului Naţional de rugby juniori U19.

Formaţia constănţeană, antrenată de Radu Nicolae Mocanu, ocupă primul loc în clasament, cu 47 de puncte, în timp ce Steaua nu contează, anul acesta, în bătălia pentru titlu (locul cinci, 30 p).

În Campionatul Naţional de rugby juniori U17, cele două reprezentante ale judeţului Constanţa, CS Cleopatra Mamaia şi CS Victoria Cumpăna, au încheiat sezonul regulat şi se pregătesc pentru play-off.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5147 secunde