Liga Naţională de Rugby, etapa a doua

CS Năvodari ţinteşte victoria la Iaşi. "În această grupă, trebuie să facem minimum 15 puncte"

238
CS Năvodari ţinteşte victoria la Iaşi.

Articole de la același autor

Veşti bune pentru iubitorii sportului cu balonul oval. În week-end, sunt programate partidele din cadrul celei de-a doua etape a Ligii Naţionale, CS Năvodari având parte de o deplasare la Iaşi, de unde se poate întoarce cu puncte. De asemenea, echipa naţională s-a calificat direct, printr-o conjunctură favorabilă, la Cupa Mondială din 2023.

Etapa a doua a Ligii Naţionale de Rugby programează sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 11.00, pe stadionul Tepro din Iaşi, în Grupa B, meciul dintre formaţia gazdă, Poli, şi CS Năvodari.

Runda precedentă, CS Năvodari a dispus, pe teren propriu, de RC Griviţa Bucureşti, scor 44-37, în timp ce Poli Iaşi a cedat la Bucureşti cu Dinamo, scor 0-62.

Jucătorii antrenaţi de Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase au plecat spre Iaşi încă din zorii zilei de vineri, 29 aprilie, cu speranţa că vor obţine un rezultat pozitiv.

„I-am urmărit pe cei de la Poli în meciul cu Dinamo şi, în ciuda scorului, am observat multe lucruri bune la ei. Au antrenor un fost jucător de naţională, Cosmin Raţiu, sunt omogeni, ei au evoluat şi în ediţia trecută, fără ca rezultatele să conteze în clasament.

Se anunţă un meci greu pentru noi, dar mergem la victorie, pentru că, în această grupă, trebuie să facem minimum 15 puncte”, a declarat antrenorul Cristian Husea.

În prezent, în clasamentul grupei, CS Năvodari ocupă locul al treilea, cu patru puncte, iar Poli Iaşi se află pe poziţia a şasea, fără niciun punct.

După această etapă, pentru formaţia constănţeană urmează două meciuri „de foc”, cu două mari cluburi de tradiţie. Sâmbătă, 7 mai, de la ora 11, CS Năvodari va evolua pe stadionul „Flacăra” în compania Stelei Bucureşti, iar pe 12 mai, va juca, în deplasare, cu CS Dinamo Bucureşti, ambele meciuri fiind transmise în direct de TVR 1.

XXX

Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023, după ce reprezentativa Spaniei a fost descalificată, din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022.

În urma unei anchete, s-a constatat că jucătorul de origine sud-africană Gavin Van den Berg a falsificat data intrării sale în Spania pentru a îndeplini cerinţele de eligibilitate.

În plus, Spania a fost amendată cu 25.000 de lire sterline şi penalizată cu cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a jucat Van den Berg, astfel încât a ratat calificarea.

De această decizie beneficiază şi naţionala Portugaliei, care va juca într-un turneu de recalificare.

Foto: Facebook / Clubul Sportiv Năvodari

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6169 secunde