CS Phoenix pleacă spre Târgoviște cu gândul la Liga Națională

383

Articole de la același autor

Cresc emoțiile și tensiunea în tabăra baschetbalistelor de la CS Phoenix Constanța, formație care, în acest sfârșit de săptămână, va lupta pentru promovarea în Liga Națională, la Târgoviște. 


Primul meci este programat vineri, 25 mai, de la ora 17, în compania celor de la CSU CSM Oradea. Al doilea va avea loc sâmbătă, 26 mai, de la aceeași oră, contra Rapidului București, iar ultima partidă, poate cea mai grea, duminică, 27 mai, de la ora 13, cu CSM Târgoviște. Trei adversare pe care constănțencele le-au mai învins în acest sezon. 


La ultima conferință de presă înaintea plecării spre Târgoviște, președintele CS Phoenix Constanța, Cristian Mănăstireanu, a declarat că este încrezător în jucătoarele sale, chiar dacă sunt câteva probleme medicale în lot, și speră ca până la ora primului duel să recupereze cât mai multe dintre ele. 


"Suntem bucuroși că vom putea reprezenta Constanța la turneul final de promovare al Ligii l de baschet feminin, în primul an de la înființare. Din păcate, în acest an, am avut multe ghinioane pricinuite de accidentări și se pare că vom termina sezonul în aceleași condiții. Câteva jucătoare acuză mici dureri, dar sper să le recuperăm până în zilele meciurilor. Obiectivul nostru a fost accederea în Final Four, însă îmi doresc să terminăm în primele două locuri, la Târgoviște. Am avut un sezon bun și vrem să îl încheiem în forță. Nu există nicio presiune asupra fetelor. Vor juca tot ce știu ele mai bine. Aș vrea să mulțumesc jucătoarelor pentru munca depusă, întregului staff. De asemenea, mulțumim Consiliului Local, domnului primar Decebal Făgădău și consilierului local Secil Cantaragiu, partenerilor de la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ovidius, VIVO! Constanța și One Star Security", a declarat Cristian Mănăstireanu. 


Antrenorul principal al echipei de pe litoral, sârbul Predrag Stanojcic, a declarat că se gândește la un Final Four fără greșeală pentru echipa sa. După meciurile de la Târgoviște, acesta va lua loc la masa tratativelor, alături de conducerea CS Phoenix. 


"Așteptăm acest Final Four de la începutul sezonului, de când ni l-am stabilit ca obiectiv. Nu știm exact pe ce jucătoare ne putem baza la Târgoviște, din cauza accidentărilor, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice. Eu mi-aș dori trei victorii din tot atâtea partide. Vom termina acest Final Four, apoi vom vedea dacă voi continua la Constanța. Știu că la Constanța există un proiect amplu și cred că vom ajunge la un numitor comun", a declarat Predrag Stanojic. 


Președintele Mănăstireanu a mai declarat că și-a dorit mult ca Final Four-ul să se dispute la Constanța, însă reprezentanții clubului din Târgoviște s-au dovedit a fi mai experimentați în această luptă a dosarelor depuse la FR de Baschet. 


Principalul finanțator al clubului constănțean este Consiliul Local Constanța. Se pare că această colaborare cu autoritățile locale este una din ce în ce mai fructuoasă și va continua și în sezonul următor, chiar dacă, după o eventuală promovare, bugetul ar urma să crească exponențial. 


"Din punctul meu de vedere, nu ar fi probleme ca această colaborare să continue. Ne-am îndeplinit cu succes obiectivele și am reușit meciuri foarte bune. Avem o oportunitate de care putem să profităm. Consider că putem ajunge, în anii următori, printre primele echipe ale Ligii Naționale", a completat președintele Mănăstireanu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5909 secunde