CSM Constanţa, 10 eseuri marcate în partida cu CSU Alba Iulia, în DNS la rugby

291
CSM Constanţa, 10 eseuri marcate în partida cu CSU Alba Iulia, în DNS la rugby - 1-1715507349.jpg

Articole de la același autor

Într-un week-end cu totul special pentru sportul cu balonul oval românesc, rugbiştii de la CSM Constanţa au bifat cel de-al treilea succes al stagiunii. A fost un veritabil festival al eseurilor, balonul fiind culcat de nu mai puţin zece ori în terenul de ţintă.

Într-o partidă contând pentru etapa a cincea din Divizia Naţională de Seniori (DNS) la rugby, sâmbătă, pe stadionul „Marina” din Mangalia, CSM Constanţa a reuşit o victorie clară, cu punct bonus ofensiv, în faţa echipei CSU Alba Iulia, scor 58-7 (17-7).

Raportul încercărilor a fost favorabil formaţiei constănţene, antrenate de Alexandru Lupu, cu 10-1. Punctele învingătorilor au fost reuşite de Eseria Komainaisoro - două eseuri, Ngoni Chibuwe - două eseuri, Răzvan Călin - două eseuri, Waisake Raqili - un eseu, Laurenţiu Nica - un eseu, Ionuţ Alexandru Sava - un eseu, Iulian Manole - un eseu şi Eduard Chifor - patru transformări.

Omul meciului a fost desemnat fidjianul Eseria Komainaisoro, de la CSM Constanţa.

Pentru CSM Constanţa, este al treilea succes din actualul campionat, după un meci pe care l-a dominat, fiind superioară, mai ales în repriza secundă, la toate capitolele.

Alte rezultate ale rundei: CSM Galaţi - RC Bârlad 37-20, RC Griviţa Bucureşti - CS Politehnica Iaşi 10-31.

Etapa viitoare, CSM Constanţa va evolua tot la Mangalia, unde, duminică, 19 mai, o va avea drept adversară pe CSM Galaţi.

Flori la mormântul lui Nae Mărăscu

În urmă cu 100 de ani, pe 11 mai 1924, naţionala de rugby a României disputa ultimul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, cel cu SUA, competiţie la finalul căreia avea să cucerească prima medalie olimpică pentru sportul românesc, cea de bronz.

Sâmbătă, rugby-ul românesc a sărbătorit acel moment istoric printr-o serie de evenimente care au început la Bucureşti. Oficiali ai Federaţiei Române de Rugby, preşedintele Alin Petrache şi secretarul general Florinel Matei, alături de reprezentanţii Asociaţiei Internaţionalilor de Rugby, preşedintele Marin Ionescu şi vicepreşedintele Mircea Muntean, au depus coroane la Cimitirul Bellu, la mormântul lui Nae Mărăscu, căpitanul echipei naţionale a României la JO 1924, şi la capela familiei Caracostea, în onoarea lui Grigore Caracostea, primul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, părintele fondator al rugby-ului românesc, cel care a condus delegaţia României la JO.

De asemenea, au fost organizate meciuri de copii la categoriile de vârstă U8, U10, U12 şi U14, organizate în cadrul Campionatului de mini-rugby al Asociaţiei Municipale de Rugby Bucureşti, peste 400 de copii jucând rugby pe terenul „Florea Dumitrache” din cadrul Complexului Sportiv CS Dinamo. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4092 secunde