Liga Naţională de handbal masculin, etapa a şasea

CSM Constanţa a tremurat pe final, în „bătălia” de la Vaslui

192
CSM Constanţa a tremurat pe final, în „bătălia” de la Vaslui - 11-1664702631.jpg

Articole de la același autor

CSM Constanţa se menţine în plutonul fruntaş al Ligii Naţionale de handbal masculin, după ce a reuşit să se impună, cu scorul de 30-27 (16-10), în deplasare, în faţa celor de la CSM Vaslui, într-o partidă disputată sâmbătă, în cadrul etapei a şasea de campionat.

Constanţa a început în forţă jocul, prima repriză fiind dominată cu autoritate de formaţia antrenată de George Buricea. Dobrogenii s-au desprins rapid la cinci goluri diferenţă (8-3, min. 15), avantaj pe care l-au menţinut (11-6, min. 19) şi chiar mărit (16-9, min. 28), moment în care se părea că victoria nu mai poate fi pusă sub semnul întrebării, mai ales că francezului Brasseleur îi ieşeau mai toate acţiunile, „perforând” în patru rânduri poarta Vasluiului.

În repriza secundă, împinşi de la sparte de un public ce a creat o atmosferă incendiară în tribune, moldovenii au început cursa de urmărire şi s-au apropiat periculos, la doar o singură „lungime”, 25-26 (min. 54). Finalul de joc a aparţinut însă Constanţei. Plusul de valoare şi experienţă şi-a spus cuvântul, iar din tabăra Vasluiului, Kobzii Vladyslav a primit cartonaş roşu după a treia eliminare de două minute. CSM Constanţa a lovit decisiv şi şi-a securizat o victorie pe deplin meritată.

Pentru CSM Constanţa, au marcat: Strahinja Stankovic 7, Micke Brasseleur 5, Valentino Ravnic 4, Andrei Drăgan 4, Gabriel Ilie 3, Vitaly Komogorov 3, Andrei Susanu 2, Irakli Chikovani 1 şi portarul Dani Vasile 1.

Iată şi celelalte rezultate ale rundei: CS Minaur Baia Mare - AHC Potaissa Turda 29-25, CSM Bucureşti - CSM Bacău 30-23, CSM Oradea - HC Buzău 31-36, CSU din Suceava - CSM Odorheiu Secuiesc 40-30, CSM Focşani - SCM Politehnica Timişoara 27-25.

Derby-ul CSA Steaua Bucureşti - CS Dinamo Bucureşti a fost amânat pentru data de 15 noiembrie.

În clasament, CSM Constanţa ocupă locul al treilea, cu 15 puncte, tot atâtea cât are şi echipa de pe poziţia secundă, CS Minaur Baia Mare, departajarea fiind făcută la golaveraj. Lideră este CS Dinamo (18 p).

Etapa viitoare (miercuri, 5 octombrie), CSM Constanţa va juca, la Sala Sporturilor, cu CSU din Suceava.

XXX

În schimb, CSM Constanţa II (antrenor Enis Murtaza) a fost învinsă, cu scorul de 28-49 (10-23), pe teren propriu, de CSM Alexandria, într-o partidă contând pentru etapa a doua a Diviziei A, Seria B. Singurii handbalişti constănţeni care au jucat la seniori, Teodor Ştefan şi Rareş Ştefan, au marcat, împreună, 19 goluri.

Foto: Facebook / CSM Vaslui

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1139 secunde