Liga Naţională de handbal masculin, etapa întâi

CSM Constanţa, debut perfect de stagiune. Urmează "dubla" de foc cu Chambery

386
CSM Constanţa, debut perfect de stagiune. Urmează

Articole de la același autor

La primul meci oficial din istoria clubului, CSM Constanţa a reuşit să se impună fără prea mari probleme în faţa celor de la CSM Focşani. „Delfinii” au debutat aşa cum şi-au dorit în noua ediţie de campionat şi se pregătesc acum pentru duelul cu Chambery, din cupele europene.

Împinşi de la spate de un public minunat, venit în număr mare în tribunele Sălii Sporturilor, jucătorii antrenaţi de George Buricea au obţinut o victorie meritată în partida cu CSM Focşani, prima din ediţia 2022/2023 a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Prima repriză a fost una echilibrată, diferenţa făcând-o un singur gol. 9-8 pentru Constanţa indica tabela la pauză, însă repriza a doua a fost controlată cu autoritate de gazde. „Delfinii” au ieşit de la vestiare mult mai hotărâţi, mărind diferenţa pe tabelă şi menţinând avantajul până la final, o victorie cu scorul de 22-18.

Pentru CSM Constanţa, au marcat: Ravnic 6, Brasseleur 5, Susanu 3, Komogorov 2, Ilie 2, Stankovic 1, Drăgan 1, Chikovani 1 şi Ştefan 1.

„Mulţumim tuturor pentru încurajări, pentru susţinere, pentru atmosfera senzaţională de la sală, revenim în septembrie pe teren propriu cu meciuri de foc”, au transmis reprezentanţii grupării de la malul mării.

Celelalte partide ale rundei se vor disputa după următorul program: miercuri, 24 august: AHC Potaissa Turda - SCM Politehnica Timişoara; vineri, 26 august: HC Buzău - CS Dinamo Bucureşti; sâmbătă, 27 august: CS Minaur Baia Mare - CSU din Suceava, CSM Bacău - CSM Odorheiu Secuiesc, CSM Bucureşti - CSM Oradea; duminică, 28 august: CSM Vaslui - CSA Steaua Bucureşti.

XXX

Pentru CSM Constanţa, urmează „dubla” de foc din EHF European League cu Chambery Savoie Mont-Blanc Handball, o formaţie galonată din handbalul european.

Chambery Savoie Mont Blanc HB a încheiat pe locul cinci ultimul sezon din Starligue, după PSG, Nantes, Aix şi Montpellier. Echipa antrenată de Eric Mathe are în componenţă internaţionali valoroşi, precum centrul sloven Sebastian Skube, interul stânga spaniol Alejandro Costoya sau interul dreapta brazilian Gustavo Rodrigues.

În 2014, echipa fraţilor Gille a jucat contra HCM-ului Constanţa în grupele Cupei EHF. Toma, Buricea, Stănescu & comp reuşeau un egal în Franţa şi o victorie acasă şi mergeau mai departe, până în turneul Final Four de la Berlin. Cei trei mari handbalişti constănţeni fac parte acum din staff-ul echipei care se va bate, opt ani mai târziu, cu Chambery, pentru un loc în turul secund al EHF European League.

Meciul decisiv se va juca la Sala Sporturilor. Deşi, iniţial, returul trebuia să aibă loc în „Hexagon”, la cererea francezilor, cele două meciuri s-au inversat. Astfel, turul din 27 august va fi în Franţa, iar returul din 3 septembrie, la Constanţa.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3864 secunde