Liga Naţională de handbal masculin, etapa a 11-a

CSM Constanţa s-a luptat de la egal la egal cu Dinamo! Campioana s-a impus pe final

258
CSM Constanţa s-a luptat de la egal la egal cu Dinamo! Campioana s-a impus pe final - 1-1668332645.jpg

Articole de la același autor

Partida dintre echipele masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti şi CSM Constanţa şi-a respectat din plin statutul de derby al etapei a 11-a a Ligii Naţionale. Formaţia de pe litoral a condus şi cu cinci goluri, însă campioana României a avut un finish mai puternic şi a câştigat.

CSM a fost 55 de minute peste Dinamo! Echipa constănţeană a luptat admirabil pe terenul campioanei, dar efortul a fost uriaş, pentru că Dinamo, cu o bancă mult mai „lungă”, a aliniat de fapt… două echipe.

Jucătorii antrenaţi de George Buricea au făcut o primă repriză perfectă, au avut avantaj chiar de cinci goluri (15-10, min. 27), iar la pauză, tabela indica un neverosimil 16-12 pentru dobrogeni.

La reluare, tot CSM-ul a rămas la conducere, dând sare şi piper derby-ului din Sala Dinamo. Fără Brasseleur, accidentat, CSM Constanţa l-a pierdut, în minutul 49, şi pe Chikovani, care a primit a treia eliminare, iar pe acest fundal, două minute mai târziu, echipa lui Xavier Pascual a reuşit să egaleze pentru prima dată, 24-24.

Dinamo, iertată de o eliminare clară la Alex Pascual şi judecată cu o clemenţă extrem de mare la apărările în semicerc, cu mai mult oxigen pe final, a întors până la urmă rezultatul. De la 27-27 (min. 54), Dinamo s-a desprins în doar trei minute la 31-27, fluierul de final confinţind victoria gazdelor, scor 33-29.

Portarul Dani Vasile a încheiat meciul cu 12 parade, iar Komogorov a înscris opt goluri. Ceilalalţi marcatori ai CSM-ului: Ravnic 5, Stankovic 4 (2x7m), Ilie 3, Nistor 3 (2), Nikolic 2, Drăgan 2, Chikovani 1, Vegar 1. Au mai jucat Susanu şi Caba.

Alte rezultate ale rundei: CSA Steaua Bucureşti - CSM Oradea 44-36, AHC Potaissa Turda - CSU din Suceava 34-32, CSM Odorheiu Secuiesc - CSM Bucureşti 23-30, CSM Focşani - CS Minaur Baia Mare 22-24, HC Buzău - CSM Bacău 24-26.

În clasament, lideră se menţine CS Dinamo Bucureşti (30 puncte, 10 jocuri), campioana fiind urmată, în ordine, de CS Minaur Baia Mare (27 p, 11 j), CSM Constanţa (25 p, 11 j), CSM Bucureşti (24 p, 11 j), CSM Focşani (22 p, 11 j) şi CSA Steaua Bucureşti (19p, 10 j).

Etapa viitoare (sâmbăta, 19 noiembrie), CSM Constanţa va juca, la Sala Sporturilor, cu SCM Politehnica Timişoara.

XXX

Naţionala feminină de handbal a României a învins, cu scorul de 28-27 (12-11), reprezentativa Spaniei, într-o partidă disputată la Skopje, în Grupa principală 2 a Campionatului European găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Golul victoriei a fost marcat, în ultima secundă, de Bianca Bazaliu, cu o aruncare violentă, de la aproximativ 15 metri!

Marţi, 15 noiembrie, sunt programate jocurile România - Muntenegru şi Franţa - Germania, iar miercuri, 16 noiembrie, întâlnirile România - Germania, Franţa - Spania şi Olanda - Muntenegru.

Primele două clasate din grupele principale se califică în semifinale, iar formaţiile de pe locul trei vor juca pentru poziţiile 5-6.

Foto: Facebook / CS Dinamo Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1596 secunde