CSU Simona Halep se luptă cu pandemia. "Ne antrenăm cum putem și mergem la competiții"

374

Articole de la același autor

Clubul Sportiv Universitar Știința Constanța și-a schimbat, de curând, numele, astfel că, de aproximativ, o săptămână se numește oficial Clubul Sportiv Universitar Simona Halep. Decizia a fost luată în semn de respect pentru tenismena campioană de la malul mării, care ocupă în prezent locul 2 în clasamentul WTA.

Formațiunea de pe litoral are secții de tenis, canotaj și yachting, însă are și o colaborare cu echipa de baschet feminin a Constanței, Phoenix CSU Simona Halep.

Directorul CSU Simona Halep, prof. univ. dr. George Stănculescu, recunoaște că această perioadă a fost foarte grea pentru toți sportivii legitimați la clubul constănțean, însă de curând s-au reluat antrenamentele în condiții de maximă siguranță și totul tinde să revină la normalitate.

"Pandemia nu a trecut, însă noi am reluat activitatea la club. Ne antrenăm cum putem. La tenis, intră câte doi sau trei sportivi pe teren împreună cu antrenorul lor, iar la yachting, sportivii poartă mască pe figură și sunt supravegheați de antrenori, însă fără competiții. Singura competiție care a avut loc recent a fost un turneu de tenis disputat la Iași, acolo unde am avut un sportiv participant", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. George Stănculescu.

Turneul de tenis de la Iași a fost unul foarte important. Este vorba despre Campionatul Național Under 18, acolo unde reprezentantul CSU Simona Halep, Matei Palcău, a ajuns până în sferturile de finală.

"Turneul s-a desfășurat pe durata unei săptămâni și a avut două tablouri, unul de calificări și unul principal. Tabloul principal a fost de 33 de sportivi, printre care și Matei Palcău. El se afla pe o pantă ascendentă și a avut o evoluție foarte bună. A trecut de primele două tururi, după care, în sferturile de finală, a fost eliminat după patru ore și jumătate de joc, pe o căldură infernală de 35 de grade Celsius. Cel care l-a învins se numește Vlad Breazu, legitimat la Dinamo București. Turneul a fost câștigat de campionul național în exercițiu, Radu Papoe, cel care, în urma acestei victorii, va participa în calificările unui turneu ATP cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari, care va avea loc săptămâna viitoare, tot la Iași. Sunt foarte mulțumit de evoluția lui Matei Palcău, iar 2021 sper să fie anul său și să câștige titlul", a declarat, pentru "Cuget Liber" antrenorul Dorin Ochiuleț.



Cu șanse la medalii


Tot la Iași, pe 2 sau 3 octombrie, va avea loc Campionatul Național de canotaj pentru juniori, acolo unde CSU Simona Halep va merge cu mai mulți sportivi care se pot lupta pentru medalii. Antrenorul Marian Grijuc este foarte optimist și speră că pandemia de coronavirus nu i-a afectat prea mult pe sportivii săi, iar aceștia să facă o figură frumoasă.

"Avem nouă sportivi care sunt deja la Iași în cantonament, la Centrul Olimpic, și vom mai merge cu șase de aici, din Constanța. În total, vom avea 15 sportivi care, în opinia mea, au șanse mari să cucerească medalii.

Din cauza pandemiei de coronavirus, calendarul a suferit unele modificări. Pe 26 și 27 septembrie, vor avea loc Campionatele Europene pentru juniori, iar Federația Română de Canotaj a hotărât ca, după aceste Europene, să susținem și Campionatul Național, la începutul lunii octombrie. În România, sunt trei centre olimpice de canotaj: unul la Iași, unul la Orșova și unul la Năvodari. Poate că ne-ar fi avantajat dacă mergeam în centrul de la Năvodari, dar acesta se află în renovare. Alegerea dintre Iași și Orșova a fost cât se poate de simplă. La Iași, centrul olimpic se află în afara orașului, într-o comună la o distanță de 5 kilometri, iar în felul acesta, îi putem supraveghea mai atent pe copii. Condițiile sunt de maximă siguranță împotriva acestui virus care ne-a dat peste cap", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marian Grijuc.

Așadar, unele competiții se pot desfășura în anumite condiții, însă nu toți sportivii au norocul de a participa la evenimente oficiale. Prof. univ. dr. George Stănculescu este de părere că, dacă nu se vor relua competițiile într-un timp cât mai scurt, acesta nu ar fi deloc un lucru benefic pentru sport în general.

"Cel mai păcătos lucru este că nu se desfășoară toate competițiile oficiale care ar fi trebuit să aibă loc. Mă uit și la echipa de handbal care urmează să joace cu rușii de la HC Victor Stavropol. Păi, acesta nu este sport de contact? Nu prea este corect. Unele sporturi se desfășoară, altele nu. Trecem prin momente dificile", a concluzionat prof. univ. dr. George Stănculescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7426 secunde