CS Tomis - ABU Baku 32-22 (20-11), în Challenge Cup la handbal feminin

Cu un picior în sferturile de finală

304
Ceea ce își doreau handbalistele Tomisului s-a îndeplinit: o victorie la zece goluri diferență în meciul cu ABU Baku, iar calificarea în sferturile de finală
ale Challenge Cup este foarte aproape.

Aproape 1.000 de suporteri au venit, ieri, în tribunele Sălii Sporturilor, pentru a le încuraja pe jucătoarele de la CS Tomis la partida cu ABU Baku, din prima manșă a optimilor de finală ale Challenge Cup la handbal feminin. Iar tribuna a condus echipa constănțeană către o victorie categorică.
Sportivele pregătite de Lucian Râșniță, Ion Pușcașu și Mihaela Pârâianu au avut un debut crispat de meci, ratând de pe semicerc și chiar o aruncare de la 7 m. Au marcat primul gol abia în minutul 6, dar, treptat, au pus stăpânire pe joc, mărind constant diferența pe tabelă (min. 11, 7-3; min. 20, 13-6; min. 29, 20-10), la cabine intrând cu avantaj consistent, 20-11.
Surprinzător, repriza secundă a început cât se poate de prost pentru Tomis, care nu a marcat nici măcar un singur gol timp de zece minute! Între timp, a ratat cât cuprinde (inclusiv 7 m), apărarea a fost șvaițer, iar Alexandrei Cazacu nu-i mai rămânea decât să scoată mingea din poartă. Azerele s-au apropiat periculos,
23-19 în min. 46, dar câteva aruncări excelente ale Dianei Druțu au tăiat elanul oaspetelor și constănțencele și-au recăpătat încrederea. Finalul le-a aparținut în totalitate, tabela a "înghețat" la 32-22 și calificarea în sferturi se întrezărește.
Pentru CS Tomis, au marcat Diana Druțu (10), Anișoara Durac Marcu (6), Georgeta Grigore (5), Ionela Drilea, Mihaela Pârâianu (câte 4), Loredana Mateescu (2) și Dorina Jerebie (1).
Meciul retur va avea loc sâmbătă, 16 februarie, în Azerbaidjan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7811 secunde