Cupa Primăverii la șah, ediția a patra. "Să câștige cel mai bun!"

476
Cupa Primăverii la șah, ediția a patra.

Articole de la același autor

Sâmbătă, 17 martie, și duminică, 18 martie, în Salonul Olimpic al Complexului Cleopatra din Mamaia, se vor desfășura tradiționalele întreceri ale Cupei Primăverii la șah, în sistem elvețian, 9 runde, timp de joc 15 minute cu 10 secunde pe mutare. 


În acest an, competiția a devenit internațională, anunțându-și prezența aproximativ 150 de sportivi, printre care și vecinii bulgari. Sportivii vor lupta în cadrul a patru categorii: Open, U8, U10 și U12. 


La categoria Open, s-a asigurat un fond de premiere de 3.000 de lei, care va fi structurat la ora definitivării listelor de participanți. De altfel, la U8, U10 și U12, fiecare dintre tinerii șahiști va fi recompensat cu medalii, cupe și diplome. Startul se va da sâmbătă dimineață, la ora 9, festivitatea de premiere fiind programată pentru duminică, la ora 13. 


"Scopul tuturor sportivilor este acela de a-și verifica nivelul actual, în vederea viitoarelor competiții naționale sau internaționale. Sportivii de la Palatul Copiilor își vor testa forțele înaintea Campionatelor Naționale pentru copii și juniori. Se anunță o competiție extrem de interesantă, din care toți sportivii vor avea numai de câștigat", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța, cel care coordonează și secția de șah a Palatului Copiilor Constanța. 


Competiția, ajunsă la ediția cu numărul patru, este organizată de Clubul Sportiv Cleopatra, în colaborare cu Palatul Copiilor și Asociația Județeană de Șah Constanța. 


"Le urez tuturor sportivilor mult succes. Vor fi partide extrem de interesante, ca în fiecare an. Ne bucurăm că putem să ajutăm comunitatea să beneficieze de acest sport minunat. La Constanța, mereu a existat un nucleu de tineri șahiști care ne-au făcut mândri în competițiile oficiale. M-aș bucura ca și părinții să înțeleagă importanța acestui sport în viața fiecărui tânăr și cât de mult îi ajută să se descurce pe viitor", a declarat Vasile Chirondojan, președintele CS Cleopatra Mamaia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3215 secunde