Campionatul European de atletism pentru juniori

Cursa de aur a Andreei Ogrăzeanu

463
Cursa de aur a Andreei Ogrăzeanu - 9242b325df55f86ba974e86709411eb6.jpg
Noua speranță a atletismului românesc, Andreea Ogrăzeanu, a confirmat forma bună din actualul sezon, câștigând două medalii - una de aur și una de bronz - la Europenele din Serbia.

Sportivă cu dublă legitimare, CSS Alexandria - CS Farul Constanța, atleta Andreea Ogrăzeanu s-a impus, sâmbătă, în finala probei de 200 de metri plat din cadrul Campionatului European de juniori de la Novi Sad (Serbia). Românca a terminat cursa pe primul loc, cu timpul de 23 secunde, 70 sutimi, fiind urmată de Alena Tamkova (Rusia; 23,72) și Anna Kiel-basinska (Polonia; 23,75).
Andreea își completează, astfel, palmaresul la Europene, după ce, vineri seară, își adjudecase medalia de bronz la 100 metri plat, cronometrată fiind în 11 secunde și 47 sutimi.
Ziua de sâmbătă a mai adus delegației tricolore un alt titlu continental, cucerit de Mirela Lavric, imbatabilă în finala probei de 800 de metri, pe care a încheiat-o după două minute, patru secunde și 12 sutimi, românca apărându-și cu succes statutul de campioană a Europei. Podiumul a fost completat de Corinna Harrer (Germania, 2:04.51) și Ekaterina Zavialova (Rusia, 2:04.59).
La capitolul surprize plăcute, putem trece și medalia de aur a Biancăi Perie, din finala probei de aruncare a ciocanului, care, cu această ocazie, a stabilit și un nou record al competiției, cu o aruncare de 68,59 metri.
***
Cinci atleți jamaicani care trebuia să participe la Campionatul Mondial de la Berlin au fost testați pozitiv cu o substanță interzisă, ei fiind depistați la Campionatele Naționale, care au avut loc în urmă cu o lună.
"Pot confirma că atleții au fost depistați pozitiv cu o substanță interzisă ușoară, dar mai multe nu se știu deocamdată. Testele au fost făcute luna trecută, la Naționalele de la Kingston", a declarat un oficial al Federației Jamaicane de Atletism, care nu a precizat însă ce substanță au folosit atleții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3258 secunde