David Popovici va lupta la Otopeni pentru trofee unicat în istoria înotului

1186

Articole de la același autor

Programat în perioada 5-10 decembrie, Campionatul European de înot în bazin scurt de la Otopeni se apropie cu pași repezi. Vineri au fost prezentate medaliile care vor fi acordate, dar și mascota acestei competiții.


Ajuns la a 22-a ediție, Europeanul în bazin scurt din România are medalii care le vor aminti pentru totdeauna sportivilor de meleagurile noastre. Mai mari decât cele acordate în mod normal la competiții, acestea au în centrul design-ului tri-colorul, iar în jurul logo-ului bujorul, floarea noastră națională.


De asemenea, pe spate sunt însemne din portul tradițional românesc. Mascota este o broscuță testoasă.


„Am vrut ca toată lumea să-și amintească de România și de aceea am inserat pe medalii mai multe însemne tradiționale. În jurul logoului avem bujorul, floarea noastră națională. De asemenea, în mijlocul medaliei este tricolorul” – Camelia Potec, manager general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.


Campionatele Europene reprezintă singura competiție continentală de înot din 2023 și de aceea la start vor fi prezente toate numele mari din Europa, inclusiv David Popovici. Delegația României e una record, de 21 de sportivi.
La această competiție articipă peste 400 de sportivi, din 41 de țări, iar România este pregătită pentru organizarea ei.


„E cea mai importantă competiție de acest gen care se desfășoară în țara noastră în ultimii 40 de ani. Toată Europa va fi cu ochii pe România și aceasta este o oportunitate excelentă de a arăta că avem capacitatea de a organiza o astfel de competiție până în cele mai mici detalii” – Camelia Potec, manager general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.


Lotul României pentru actuala ediție a Campionatelor Europene este următorul: David Popovici, Vlad Stancu, Andrei Anghel, Diana Stigher, Ioana Știrbu, Pat-rick Dinu, Darius Coman, Robert Badea, Denis Popescu, Aissia Prisecariu, An-drei Ungur, Brigitta Vass, Mihai Gergely, Daniel Nicușan, Vlad Mihalache, An-drei Proca, Nandor Nagy, Maysa Rațiu, Anastasia Bako, Daria Silișteanu, Alexandru Stoica.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde