Suporterii constănțeni întreabă Primăria și Consiliul Județean:

"De ce pentru handbal, volei și rugby există bani, iar pentru fotbal, nu?"

1432
FC Farul începe să semene a echipă. "Marinarii" adună punct cu punct, țin contactul cu plutonul median al clasamentului, băieții se luptă cu toate puterile pe teren. Cu toate acestea, Farul este copilul vitreg al sportului constănțean,
iar sprijinul administrației locale întârzie să apară.

Suporterii constănțeni nu au rămas indife-renți față de situația Farului, care, deși se zbate să supraviețuiască în Liga a II-a, este ignorată în continuare de conducătorii administrației locale. Pe site-ul cugetliber.ro, fanii "marinarilor" au postat zeci de comentarii, în care acuză Primăria și Consiliul Județean de indiferență față de echipa-fanion a Constanței.
"De ce handbalul și voleiul pot fi finanțate de CJC din banii constănțenilor, iar fotbalul, care are cel mai mare impact și prin care se poate aduce o faimă mult mai mare orașului, nu? Vă rog să nu-mi răspundeți că fotbalul necesită mai mulți bani, pentru că și bugetul HCM-ului este în jur de 1,5 milioane euro. Printr-o societate pe acțiuni, care să înglobeze cele mai importante firme din oraș, se poate face performanță de vârf, iar spectatorii ar veni în număr foarte mare la stadion. Dar girul nu poate fi dat decât de sus, de la cei care conduc județul", scrie Ionuț.
"Cum se poate susține fotbalul de către autorități în Mangalia și Năvodari, iar în Constanța nu se poate?", întreabă Faristul.
"Oare nu înțelegeți că nu ne interesează altă echipă decât Farul? Cel puțin pe noi, cei 500 de fanatici care venim la stadion meci de meci, celelalte echipe hibride nu ne interesează. Îmi vine să plâng când văd cum a ajuns Farul, dar, în același timp, sunt bucuros că jucătorii luptă și dau tot ce pot", scrie un suporter.
"De ce la Galați echipa de fotbal e susținută de autoritățile locale? De ce în toate orașele mici se poate? Câtă lume se uită la volei sau rugby și câtă la fotbal?", întreabă Andrei.

Un buget decent pentru o echipă curată
Și din tabăra Farului, mesajul este similar. Atât președintele Relu Damian, cât și antrenorul Ioan Sdrobiș au solicitat în repetate rânduri sprijin din partea administrației locale, principalul argument fiind acela că sumele nu sunt exagerate (Sdrobiș: "Cu doar câteva zeci de mii de euro pe lună, ne continuăm activitatea fără probleme". Așadar, o treime din bugetul HCM-ului ar fi suficient!!!!), iar echipa este una tânără și curată.
În iarnă, s-ar putea produce ceva evenimente, în urma cărora să existe premizele construirii unei echipe capabile să intre, sezonul viitor, în lupta pentru promovare. Pe de altă parte, nu este exclusă nici prăbușirea, variantă ce poate deveni realitate dacă administrația locală și marile firme constăn-țene vor rămâne cu mâine încrucișate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4328 secunde