De Ziua Națională, constănțenii au alergat la Crosul 1 Decembrie

2286
De Ziua Națională, constănțenii au alergat la Crosul 1 Decembrie - aa84ea5e0e351ede02db855af6d3d0e7.jpg
Peste 500 de constănțeni, de toate vârstele, au venit să alerge, ieri, de Ziua Națională, la Crosul 1 Decembrie, competiție de tradiție organizată de Liceul Internațional de Informatică, Direcția pentru Sport a Județului Constanța și partenerii lor.

Vremea bună i-a făcut pe constănțeni să vină în număr neașteptat de mare, ieri, în fața Sălii Sporturilor, de unde au pornit în cea mai importantă întrecere de atletism a sfârșitului de an. După intonarea Imnului de Stat, participanții s-au aliniat la start, iar Mihai Orzan, fost multiplu campion național și balcanic de atletism, actualmente consilier sport DSJ, a ridicat pistolul și a dat semnalul de începere a Crosului 1 Decembrie.
Elevi, studenți, adulți și chiar veterani au luat parte la marea cursă, fiecare căutând să parcurgă cei 3-4 kilometri ai traseului într-un ritm cât mai bun.
Iată și clasamentele finale: masculin: 1. Bogdan Ofițeru (CS Farul), 2. Mădălin Târșoagă (CS Farul), 3. Marius Simion (LPS "Nicolae Rotaru"), 4. Răzvan Marcoci, 5. Ioan Marin (LPS "Nicolae Rotaru"), 6. Sandu Purcea (CFR București), 7. Gheorghe Romașcanu (ISU Dobrogea), 8. Stelian Dumitru (CSS 1), 9. Fernando Costache, 10. Marian Carson (SMMFN); feminin: 1. Alina Râpanu (CS Farul), 2. Mihaela Mărănduca (CS Farul), 3. Elena Sabău (FEFS), 4. Cristina Neagu (LPS "Nicolae Rotaru"), 5. Elena Urâtu (SMMFN), 6. Diana Pivnicieru (FEFS), 7. Cristina Chiriță (FEFS), 8. Anca Rusneac (LPS "Nicolae Rotaru"), 9. Cătălina Ranciu (Colegiul Național "Regina Maria"), 10. Alexandra Pernianu (LPS "Nicolae Rotaru").
Festivitatea de premiere a avut loc în curtea Liceului Internațional de Informatică, unde ocupanții locurilor I-X au fost recompensați, în funcție de performanțe, cu bani, medalii, diplome și treninguri. Pentru primii 300 de participanți, organizatorii au oferit tricouri cu însemnele olimpice. Fondul total de premiere a fost de aproximativ 10.000 de lei.
"Ne bucurăm că au venit mulți constănțeni să fie alături de noi la Crosul 1 Decembrie. Este un eveniment la care ținem foarte mult, o adevărată sărbătoare de Ziua Națională a României", a declarat directorul Liceului Internațional de Informatică, prof. Hamdi Akyol.

Lipsă de fair-play din partea atleților profesioniști
Chiar dacă, în conformitate cu prevederile regulamentului, s-a alergat în sistem Open, a surprins neplăcut gestul atleților profesioniști, care au "sufocat", practic, crosul.
"Evenimentul este dedicat constănțenilor care vin să alerge de plăcere, pentru sănătatea lor. Atleții de la Farul trebuia să țină cont de acest lucru și să nu se dea peste cap să câștige. Ei au competițiile lor, Campionatele Naționale, Balcanice, Europene și Mondiale, acolo trebuie să-și demonstreze valoarea. Din păcate, nu prea mai ajung la acele concursuri, iar când ajung, au evoluții mediocre. Și antrenorii trebuie să le atragă atenția, pentru că, în fond, este o chestiune de bun simț și educație. Am primit semnale de la profesorii de sport ai școlilor din județ, care nu mai trimit copiii, pentru că nu au nicio șansă să urce pe podium. De aceea, pentru edițiile viitoare, trebuie să concepem un alt mod de desfășurare a crosului", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul coordonator al DSJ Constanța, Elena Frîncu.
Și ca "spectacolul" să fie complet, campionii Bogdan Ofițeru și Alina Râpanu au lipsit de la festivitatea de premiere, medaliile și sutele de lei fiindu-le luate de prieteni…
Pentru cei mai mici alergători - Roxana Alexandru, Cristina Leuștean, de la Medgidia, și Ionuț Cazan - Elena Frîncu a scos din portofel câte o bancnotă de 100 de lei. "Vă felicit pentru că ați venit să alergați și vă urez ca, peste câțiva ani, să vă numărați printre câștigători", le-a spus șefa DSJ-ului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3391 secunde