"Delfinii" Farului corectează recordurile României

404
3

Articole de la același autor

La Campionatul Național de natație pentru seniori și juniori, desfășurat, zilele trecute, la Hunedoara, în bazin scurt (25 m), sportivii Răzvan Grădinaru și Atila Abibula, de la CS Farul Constanța, au stabilit noi recorduri ale României.

Răzvan Grădinaru, înotător pregătit de antrenoarea Anca Buzbuchi, a corectat recordul în proba de 100 m mixt, pentru categoriile de seniori și juniori, timpul său, 57 secunde și 14 sutimi, fiind cu două sutimi mai bun decât cel precedent.

La rândul său, Atila Abibula, "delfin" antrenat de Veronica Macovei, a reușit un nou record în proba de 200 m bras, pentru categoria juniori: 2 minute, 16 secunde și 50 sutimi, mai bun cu 38 sutimi decât cel anterior.

Răzvan Grădinaru a obținut în total patru medalii de aur, în probele de 100 m mixt seniori și juniori și de 50 și 100 m bras seniori și juniori și opt medalii de argint în probele de 50, 100 și 200 m bras seniori, 50 și 100 m fluture juniori, 200 m mixt și bras juniori și 50 m liber.

Atila Abibula și-a trecut în palmares două medalii de aur în probele de 200 m bras seniori și juniori și două medalii de bronz în probele de 50 și 100 m bras juniori.

Tot pentru CS Farul, pe podium a mai urcat Diana Lavic (antrenor, Octavian Tileagă) - o medalie de argint în proba de 200 m spate juniori și două de bronz, în probele de 100 m spate și fluture juniori. De asemenea, Andrei Ganea a luat bronzul în proba de 100 m liber. 

Comentează știrea

Comentator
26 noiembrie 2013
O noua generatie

INoua generatie de inotatori constanteni trebuie sa duca mai departe renumele clubului Farul in competiile internationale. Florea si Agache au acum inlocuitori , iar Gradinaru poate reprezenta Romania la urmatoarea Olimpiada . Domnul Floroiu trebuie sa gaseasca toate metodele pentru a le sportivilor si antrenorilor conditii de pregatire occidentale sa avem din nou reprezentati constanteni la Olimpiada . Mult succes sportivilor si antrenorilor la urmatoarele competii internationale .

Admirator
26 noiembrie 2013
Conditii de pregatire

Din pacate, nu DOAR dl Floroiu trebuia sa gaseasca solutii optime de pregatire ci federatia, pentru ca vorbim de sportivi de lot national, gen Abibula, Gradinaru si altii. Nu poti sa lasi acesti sportivi sa se descurce cum pot, mai ales in Constanta, unde nu sunt conditii de pregatire adecvate valorii lor. Exista centru olimpic, la Izvorani.... Pe de alta parte, trebuie sa ne gandim si la cei care lupta sa descopere in permanenta noi valori. Sportivii de exceptie nu apar peste noapte, sunt ani de zile de pregatire in spate iar realitatea zilelor noastre ne arata ca selectia merge din ce in ce mai greu.

eu
27 noiembrie 2013
google search

timpul realizat la 100 m mixt reprezinta doar record de JUNIORI nu si de seniori. Pana la recordul de seniori mai este un hop. 54.79, apartine tot unui constantean Florea Razvan (2009)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3529 secunde