Derby-ul Greciei, întrerupt în minutul 69

965
Derby-ul Greciei, întrerupt în minutul 69 - fotbalgrecia-1552910841.jpg

Articole de la același autor

Marele derby al fotbalului grec, dintre Panathinaikos Atena și Olympiakos Pireu, programat duminică seara pe Stadionul Olimpic din Atena, a fost oprit în minutul 69, din cauza violențelor care au avut loc în interiorul și în afara arenei, precum și a invadării terenului de joc de către suporteri, informează AFP.

Poliția a fost obligată să facă uz de gaze lacrimogene pentru a restabili calmul și a îndepărta zeci de huligani de pe gazon.

Întâlnirea, contând pentru etapa a 25-a din Superliga Greciei, a fost întreruptă prima dată, în minutul 5, după intrarea pe teren a unor suporteri, pe care poliția a reușit să-i oblige să se întoarcă în tribune.

Arbitrul german Marco Fritz a așteptat câteva minute înainte de a relua meciul. Dar, în minutul 69, după ciocnirile între o parte dintre fani și poliție, oamenii de ordine au fost copleșiți de huligani, lucru care l-a constrâns pe central să trimită jucătorii la vestiare.

Arbitrul a ordonat apoi evacuarea stadionului pentru ca meciul să poată continua. Dar, o oră mai târziu, spectatorii se aflau încă în tribune, iar Marco Fritz a decis în aceste condiții să să oprească definitiv partida.

Olympiakos conducea cu 1-0 în momentul întreruperii meciului, însă va câștiga probabil la masa verde, în timp ce Panathinaikos, gazda partidei, riscă o penalizare de șase puncte și o amendă importantă.

Echipa din Pireu ocupă locul secund în clasament, la zece puncte distanță de liderul PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, care a învins duminică în deplasare, cu 2-1, formația Panetolikos.

Fotbalul grec este în mod frecvent afectat de violențe pe stadion și în afara acestora. La sfârșitul unii decembrie, arbitrii au declanșat o grevă pentru a protesta împotriva agresării unuia dintre ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.421 secunde