CS Tomis Constanța trimite un protest pe adresa Inspectoratului Școlar

Desființarea CSS 1, o decizie nefericită

3686
Desființarea CSS 1, o decizie nefericită - 2727a2469eecb0215b3ed62b3bbb14ec.jpg
Conducerea Clubului Sportiv Tomis Constanța a emis, ieri, un comunicat de presă, în care își exprimă protestul cu privire la decizia Inspectoratului Școlar Județean,
de a desființa una dintre unitățile sportive școlare de mare tradiție: CSS 1.

Prin vocea președintelui Consiliului de administrație, Gheorghe Slabu, CS Tomis Constanța anunță că nu este de acord cu radierea juridică a CSS 1.
"Decizia Inspectoratului Școlar Județean de a desființa Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, unitate cu profil sportiv, cu un palmares de invidiat și care are o reputație internă și internațională recunoscută, este una pripită, nefericită, subiectivă, în totală neconcordanță cu politicile țărilor dezvoltate cu privire la fenomenul sportiv și în mod deosebit cu eforturile țărilor Uniunii Europene, de a integra sportul în societate ca un vector de valori important și prioritar.
Timpul afectat activității sportive în școli, colegii, universități, cluburi și licee cu profil sportiv are un rol determinant atât asu-pra sănătății fizice și psihice a copiilor și tinerilor, cât și asupra performanțelor sportive și, nu în ultimul rând, asupra combaterii influențelor nocive ale societății - consumul de droguri, infracționalitatea și violența juvenilă, abandonul școlar", se arată în comunicatul semnat de președintele Slabu.
Oficialul clubului Tomis (fost Hidrotehnica) spune că performanțele echipei sale, care evoluează în Liga Națională de handbal feminin de peste trei decenii, dintre care în ultimele 29 de ediții ale campionatului neîntrerupt, se datorează și colaborării cu CSS 1.
"În 30 de ani, CS Tomis s-a clasat de 16 ori între primele șase echipe ale României, disputând o finală și alte două semifinale în cupele europene. În toată această perioadă, această echipă a fost un mesager important al handbalului constănțean și al celui românesc, atât pe plan intern, cât și internațional. Rezultatele noastre se datorează, într-o mare măsură, promovării anuale a sportivelor descoperite, crescute și formate la CSS 1, sportive care au avut o remarcabilă contribuție la afirmarea handbalului feminin constănțean și, nu în puține cazuri, românesc. Nu dorim să intrăm în amănunte privind palmaresul și rezultatele altor secții ale CSS 1, ci dorim doar să evidențiem rezultatele excepționale obținute pe plan național și internațional de sportivii promovați de la celelalte secții (multiplii campioni olimpici, mondiali și europeni), precum și tradiționalele relații de colaborare ale clubului nostru cu secția și catedra de handbal fete (de unde au promovat la loturile naționale de senioare, tineret și junioare un număr de 80 de sportive) și chiar cu cele de handbal băieți (cu 70 de sportivi promovați la loturile naționale de seniori, tineret și juniori), o colaborare bazată pe respect și care a adus avantaje de ambele părți", este punctul de vedere al CA al CS Tomis.
Conducerea clubului din bd.-ul Aurel Vlaicu îi solicită inspectorului școlar general Elena Buhaiev (fostă profesoară și conducătoare a Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța) să găsească o soluție de a salva acest club sportiv școlar de mare tradiție, un "brand" cu largă rezonanță internă și internațională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Martie 2010
Stire din Sport : Victorie sau adio Europa!
Pagina a fost generata in 0.6055 secunde