Noi transferuri la Baschet Club Athletic Constanţa

Devante Wallace şi Pavel Marinov vor lupta pentru „Gladiatorii din Tomis”

173

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanţa continuă campania de achiziţii în vederea noului sezon, în care va lupta atât în campionat, cât şi în Cupa României. Astfel, până la această oră, au fost perfectate transferurile a nu mai puţin de patru jucători străini.

După ce şi-a asigurat serviciile coordonatorului sloven Zan Kosic (28 de ani), de la Hopsi Polzela, şi a pivotului american Jakob Lowrance (24 de ani), de la Azpeitia Iraurgi, conducerea BC Athletic Constanţa a anunţat că au fost semnate contractele cu alţi doi jucători străini.

Primul este Devante Wallace, jucător originar din Statele Unite ale Americii care, după un sezon petrecut în Finlanda şi unul în Cehia, va evolua în premieră în Liga Naţională.

Devante Wallace a încheiat cel mai recent sezon al său cu o medie pe meci de 12,4 puncte, 2,5 pase decisive, 1,3 intercepţii cu o medie de 27 de minute pe meci în 36 de meciuri.

Cel de-al doilea jucător care a semnat cu „Gladiatorii din Tomis” este Pavel Marinov (33 de ani), internaţional bulgar care revine în România după ce a mai îmbrăcat tricoul celor de la Dinamo Bucureşti, BCM U FC Argeş Piteşti şi Steaua CSM EximBank.

Născut pe 12 iunie 1988, la Yambol, Marinov măsoară 199 centimetri şi a evoluat, pe parcursul sezonului 2020/21, în NBL Bulgaria, pentru Beroe Stara Zagora, cu care a terminat pe locul şase în clasament. În 20 meciuri, Pavel a strâns medii de 28 minute, 10 puncte, 6,9 recuperări, 3,1 pase decisive, 0,9 intercepţii.

De-a lungul carierei, Marinov a mai jucat pentru Balkan Botevgrad, Tundja Yambol (ambele Bulgaria), Lille şi Caen Basket (ambele Franţa).

XXX

Oraşul Debrecen s-a transformat, timp de câteva zile, în capitala mondială a baschetului 3x3 juvenil, cele mai valoroase echipe naţionale U18 din întreaga lume reunindu-se la startul FIBA 3x3 U18 World Cup 2021. Printre acestea, s-au aflat şi echipele României.

În întrecerea feminină, România a fost reprezentată de Anisia Croitoru, Alesia Doba, Cătălina Ion şi Mihaela Panait, „acvilele” având câteva evoluţii bune, insuficiente însă pentru a avansa în faza superioară. Repartizate în Grupa A, tricolorele au cedat, rând pe rând, în faţa Ţărilor de Jos (13-14), Spaniei (14-16) şi Ucrainei (12-15), trecând doar de Egipt, scor 12-11. Spania şi Ucraina au avansat în faza meciurilor eliminatorii, în vreme ce România a ieşit prematur din cursa pentru trofeu, ocupând poziţia a patra în clasamentul primei serii.

La masculin, România a fost reprezentată de juniorii Vlad Cozea, Octavian Ilie, David Pătru şi Alexandru Prodan, „vulturii” având drept adversare naţionalele Belarusului, Egiptului, Germaniei şi Israelului. Cu trei înfrângeri (12-18 cu Egipt, 12-20 cu Belarus şi 11-21 cu Israel) şi doar un singur succes (15-14 cu Germania) la activ, România nu a reuşit să evite ultimul loc în clasamentul Grupei C. Egipt şi Belarus au avansat în faza meciurilor eliminatorii, iar România a ocupat ultima poziţie şi a părăsit competiţia.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3904 secunde