Prof. Paul Neagu, după competițiile din Winterberg:

"Din greșeli, învățăm mai mult și mai repede!"

161

Articole de la același autor

Cei mai buni practicanți ai sporturilor albe din Europa și-au dat întâlnire, week-end-ul trecut, în Winterberg, stațiunea din Germania fiind gazda a două competiții majore, de la care nu puteau lipsi nici campioanele antrenate de profesorul Paul Neagu. 


Echipajul feminin de bob 2 persoane al României format din Teodora Andreea Vlad (pilot) și Tara Schoner (împingător) s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de juniori U23, competiție desfășurată, week-end-ul trecut, la Winterberg (Germania). 
Fetele antrenate de profesorul constănțean Paul Neagu au fost cronometrate într-un minut, 55 secunde, 52 sutimi, pe podium urcând, în ordine, echipajele Germaniei, Chinei și Rusiei. 


Și tot pe pârtia din Winterberg, au avut loc și întrecerile Campionatului Mondial de juniori, unde bobul pilotat de Andreea Grecu, având-o ca împingător pe Ioana Gheorghe, a ocupat locul 7, cu timpul de 1 minut, 54 secunde, 68 sutimi. 
Cel mai bun pilot de bob al României la ora actuală, Andreea a avut parte și de un incident pe pârtie, care avea să o coste timp prețios în economia concursului. 


"Când Andreea s-a urcat în bob, acesta a părăsit trasa care se termină la 50 m și a lovit puternic în mantinelă, iar timpul pierdut nu a mai putut fi recuperat. Andreea trebuia să riște, dacă nu risca, nu avea nici o șansă în fața echipajului german condus de Kim Kalicki, pilot care a terminat, în acest sezon, pe locul doi în Cupa Mondială la Lake Placid. 


Echipajul nostru a forțat un start foarte tare, făcându-și un nou record, de la 5.63 în Cupa Mondială, la 5.59. Vitezele în partea de jos au fost foarte bune, ceea ce înseamnă că Andreea a avut, per total, o linie bună. 


După șase medalii de aur în Cupa Europei și trei de bronz, pot spune că a fost un sezon foarte bun pentru sportivele noastre. 
Nu orice copac crește până la cer. Este bine să avem și momente mai dificile în cariera sportivă. Din greșeli, învățăm mai mult și mai repede", a declarat, pentru "Cuget Liber", selecționerul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu. 
Cel de-al doilea echipaj al țării noastre prezent la Campionatul Mondial a fost alcătuit din Teodora Vlad și Tara Schoner, clasându-se în topul final pe locul 12 (timp 1:55.52). 


XXX 
Pentru sportivele antrenate de profesorul Neagu, urmează o nouă provocare, vineri, 14 februarie: Campionatul European și etapă de Cupă Mondială de la Sigulda (Letonia). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2887 secunde