DJST Constanța, performera Programului Național "Campionii României în școală, liceu și universitate"

846

Articole recomandate

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța este de departe cea mai activă direcție de profil din țară, privind strict numărul de activități desfășurate și al personalităților sportive mobilizate în cadrul Programului Național  "Campionii României în școală, liceu și universitate". 


Programul a luat ființă în luna noiembrie a anului trecut, fiind implementat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin direcțiile județene pentru sport și tineret. 


Obiectivul central al proiectului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor din școli, licee și universități la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale - spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fairplay-ul - contribuind la îmbunătățirea calității vieții. 


De asemenea, proiectul "Campionii României în școală, liceu și universitate" își propune să aducă în aceste instituții de învățământ personalități sportive, modele ale sportului românesc, care, sub egida motto-ului "Inspirăm campionii de mâine", să contribuie la formarea unei generații de tineri activi, responsabili, implicați civic și social. 


Echipa formată din directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon, consilierii Sport Mihai Orzan și Alexandru Negraru și consilierul Tineret Marian Țuțuianu a susținut prima acțiune la începutul lunii noiembrie, cu ocazia Crosului Dobrogei, acolo unde l-a avut drept invitat pe fostul director al CS Farul, marele atlet Ilie Floroiu. 


De la Draica, la Vujadinovic 


În continuare, DJST Constanța a lucrat fără oprire, reușind alte 24 acțiuni la nivelul județului, alături de mari campioni ai orașului, precum Ion Draica și Memet Ender (lupte), Bianca Gorgovan (gimnastică aerobică), Cristina Bujin (atletism), Florin Voinea (volei), Bianca Cojocaru (volei), Alexandru Olteanu (baschet), Răzvan Florea și Beatrice Cîșlaru (natație), Ionuț Gheorghe (box), Bogdan Lupșe, Mihai Georgescu și Nicolae Dobre (oină), Dalibor Cutura, Sandu Iacob, Predrag Vujadinovic, Laurențiu Toma (handbal), Maria Broască, Alexandra Patriche, Amalia Petre, Sorin Bechir și Petruța Marcu (gimnastică artistică), Mihai Isop și Silviu Streinu (lupte de contact). 


Prin protocolul de colaborare încheiat între Ministerul Educației Naționale și Ministerul Tineretului și Sportului, se stabilea ca fiecare direcție județeană să publice activitățile reușite pe platforma online dedicată exclusiv programului. Din cele 42 de județe ale țării, doar Brăila, Sălaj, Bihor și Vaslui pot rivaliza cu performanțele reușite de Constanța, însă niciunul nu se poate lăuda cu un număr mai mare de campioni cooptați în program. 


Baschetbaliștii descind la Colegiul "Eminescu" 


Și lucrurile nu se opresc aici. Vineri, de la ora 12, la Colegiul Național "Mihai Eminescu", sunt așteptați Andrei Talpeș, team manager al BC Athletic Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța, alături de câțiva jucători ai BC Athletic, printre care și one-man-show-ul american Jeremi Booth, cel care încântă asistența la fiecare meci disputat în Sala Sporturilor prin slam-dunk-urile sale. 


Pe lângă acest proiect, DJST Constanța desfășoară o activitate amplă și în susținerea sportului de performanță la toate disciplinele sportive, și a sportului școlar, în ceea ce privește Olimpiada Națională a Sportului Școlar, dar și activități sportive și de tineret desfășurate în unitățile școlare din județ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.198 secunde