DNA: Dragomir a luat mită de la Iancu!

449
DNA: Dragomir a luat mită de la Iancu! - miticadragomir115584000-1320135659.jpg

Articole recomandate

Conform unui proces verbal întocmit de șeful DNA, procurorul Lucian Papici, la sfârșitul lunii iunie, președintele LPF i-a cerut lui Marian Iancu sume de bani pentru a-l ajuta să obțină licența pentru FC Timișoara. Din documentul respectiv reiese că Iancu a dat curs cererii lui Dragomir, dar FC Timișoara n-a mai obținut licența din cauza opoziției lui Mircea Sandu, președintele FRF.

Conform Pro Sport, documentul în care Dragomir este acuzat de luare de mită este atașat la Dosarul "Țerbea-Avram". Iată ce se susține în respectivul proces-verbal:

"Din datele și informațiile deținute la nivelul secției de combatere a corupției, din cadrul DNA, rezultă că președintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afacerim Marian Iancu, președintele clubului FC Timișoara, pentru a-și trafica influența în fața Comitetului Executiv al FRF, în vederea licențierii clubului de fotbal mai sus menționat.

În acest sens, Dumitru Dragomir, lovindu-se de refuzul patronilor de cluburi de fotbal din Liga I de a participa la o Adunare Generală a Ligii, depune demersuri pentru a obține votul acestora pentru schimbarea regulamentului de licențiere în vederea avantajării clubului FC Timișoara.

Întrucât informativ s-a stabilit că în ultimele săptămâni Dumitru Dragomir a făcut presiuni mari asupra lui Mircea Sandu, președintele FRF, pentru ca acesta să ia în discuție licențierea Timișoarei în CEx a FRF, lovindu-se de refuzul celui din urmă, care în concret nu a validat ședința CEx și a declinat cazul Timișoarei către TAS, Dumitru Dragomir l-a amenințat pe Mircea Sandu că o să facă dezvăluiri compromițătoare despre acesta.

În altă ordine de idei, același președinte LPF solicită sume de bani (comision / mită) președinților cluburilor de fotbal din România în legătură cu vânzarea drepturilor TV.

Așa fiind, întrucât sunt date și indicii ale săvârșirii bilaterale de dare și luare mită, prevăzute de Art. 254 și Art. 255 Cod Penal, de către numiții Dumitru Dragomir și Marian Iancu, în temeiul prevederilor Art. 221, alin. 1 CPP, am încheiat prezentul proces verbal care va face parte integrantă în dosarul cauzei".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5441 secunde