În Franța, Campionatul European de șah

Doi români, în lupta pentru titlul continental

304

Articole de la același autor

În Franța, la Aix les Bains, s-a dat startul Campionatului European de șah, unde aproximativ 400 de jucători profesioniști își dispută mult râvnitul titlu. Remarcabilă până acum este evoluția marilor maeștri români Liviu Dieter Nisipeanu și Mircea Pârligras, care au șanse reale la medalii.
În runda a 6-a, Nisipeanu (ELO 2673), având piesele albe, a remizat cu rusul Vladimir Potkin (2653). Același rezultat l-a obținut și Pârligras (2598) împotriva francezului Wirig Anthony (2480), dar cu piesele negre. În runda următoare, ambii jucători români vor întâlni adversari deosebit de puternici, posesori ai unor coeficienți ELO de peste 2600!
În clasament, conduce Vladimir Potkin (Rusia), cu 5,5 puncte, urmat de un grup de jucători cu 5 puncte, printre care și cei doi români.
"Concursul se bucură de mare atenție în Franța, evenimentul fiind foarte mediatizat, lucru care, din păcate, nu se întâmplă și în România. Să-i ținem pumnii strânși lui Dieter Nisipeanu, care a obținut titlul de campion european în urmă cu câțiva ani și ar fi minunat să-l recucerească acum", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5674 secunde