Doliu în sportul constănțean. A murit antrenorul emerit Mihail Făgărășan

825
Doliu în sportul constănțean. A murit antrenorul emerit Mihail Făgărășan - mihailfagarasan-1405449373.jpg

Articole de la același autor

Ziua de ieri a fost una neagră pentru sportul constănțean. Antrenorul emerit Mihail Făgărășan, unul dintre corifeii handbalului dobrogean, a pierdut lupta în fața problemelor de sănătate, trecând în neființă la doar 68 de ani. 


Nu doar familia și apropiații simt o pierdere enormă și o suferință cruntă, ci și sportivii pe care fostul antrenor emerit Mihail Făgărășan i-a format. Nurhan Ali, directorul executiv al HCM Constanța, a declarat, pentru "Cuget Liber", că, de o săptămână, profesorul Făgărășan se afla în stare critică la spital. "Știam despre situația dânsului de săptămâna trecută. Se afla în spital, având complicații la plămâni și inimă și era dependent de oxigen. Nu știu cum s-a putut întâmpla. La 68 de ani este mult prea devreme. Sunt bulversat. Este dureros pentru mine, pentru că el este cel care mi-a pus mingea în mână. A fost un important om de bază în evoluția handbalului în orașul nostru. Dumnezeu să-l ierte!", a mai adăugat Ali. 


Profesorul Mihail Făgărășan și-a dedicat toată viața sportului și a format generații întregi de mari sportivi. Astăzi, toți îl plâng și își vor aminti cu drag de el. Printre jucătorii al căror drum a fost ghidat de către Făgărășan, se numără Mircea Bedivan, Adrian Ghimeș, Aihan Omer sau regretații Cornel Damian și Sorin Baican. De asemenea, nucleul campioanei României la handbal masculin, HCM Constanța, a fost format tot de către antrenorul emerit, "Rudi" Stănescu, Laurențiu Toma, George Buricea sau Florin Nicolae fiind aduși la Constanța, acum mai bine de 10 ani, chiar de către profesorul Făgărășan. 


Marele antrenor va rămâne în istoria sportului constănțean prin meritele deosebite, prin titlurile câștigate, sportivii formați, dar și vechimea de 40 de ani de activitate în cadrul Clubului Sportiv Școlar nr. 1, unde a deținut și funcția de director adjunct. 


"Se întâmplă lucruri mai puțin plăcute cu care, mai devreme sau mai târziu, ne confruntăm. Nu știu multe detalii, însă astăzi se scrie, prea devreme, o pagină neagră în istoria sportului constănțean. Suferim o pierdere enormă. Condo-leanțe familiei! ", a transmis Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța. 


La rândul său, antrenorul echipei CSU Neptun, Ion Crăciun, era, ieri, extrem de afectat pentru pierderea fostului său profesor și, ulterior, coleg. "A fost un om puternic, cu suflet mare. A fost foarte devotat sportului și a muncit mult. A fost antrenorul nostru și coleg cu mine și am trăit momente bune și rele împreună. Era un luptător, dar nu știu ce s-a întâmplat. Este o mare durere pentru sportivi, pentru fani, pentru Constanța. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească! ", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ion Crăciun. 


Mesaje de condoleanțe pentru familia profesorului Făgărășan au transmis o serie de personalități ale sportului constănțean, printre care Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Mărțișor Hondrilă, Ion Anghel și mulți alții. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Iulie 2014
Stire din Actual : Copil român, mort în Italia
Pagina a fost generata in 0.4169 secunde